De leukste jurkjes voor in de zomer van 2019

leuke jurken

De tijd van dikke truien en sjaals is langzaam weer verleden tijd. Hoog tijd om ons op te maken voor de lekkerste maanden van het jaar: de zomer! Tijd om de jurkjes alvast weer van stal te halen je huidige collectie alvast aan te kopen. Lees hier wat in 2019 helemaal hot is!

1. Bloemenjurken

Eigenlijk is de bloemenjurk altijd een safe bet. Al jaren zie je in de zomer verschillende jurken met een leuke, zomerse bloemenprint. Want zeg nu zelf, wat geeft nu meer een zomers gevoel dan bloemen?! Bloemenjurken zijn er in alle soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar een lange jurk of een mouwloze jurk, bloemenjurken zijn er altijd! Bij Dresses Only vind je een mooi aanbod van diverse vrolijke jurken die uitermate geschikt zijn voor in de zomer.

2. Dierenprint jurken

Een ander type jurk dat je deze zomer ongetwijfeld (weer) gaat zien zijn de dierenprint jurken. Een aantal jaar geleden was het dragen van dit soort jurken nog erg gewaagd (door sommigen zelfs ordinair genoemd), maar in 2019 is het helemaal hot! Er zijn jurken verkrijgbaar in panterprint, tijgerprint en luipaardprint, maar tegenwoordig zie je ook steeds vaker een zebra print of giraffe print terugkomen. Uiteraard is het slechts een print, want het dragen van echte dierlijke materialen is natuurlijk niet meer van deze tijd.

3. Prairie Jurk

Een geheel nieuw fenomeen is de prairie jurk. Dit type jurk was met name erg populair in de jaren ‘70. In deze tijd was het voor vrouwen not done om kleding te dragen die weinig aan de verbeelding over lieten. In plaats daarvan was het een maatschappelijke verplichting om bedekkende kleding te dragen. Geen blote benen, armen en zeker geen decolleté. Ondanks dat dit type jurk niet helemaal past in de maatschappelijke discussies die momenteel volop aan de gang zijn, is de prairie jurk toch weer helemaal hot. Voor de die-hard feministen onder ons is dit misschien geen leuke ontwikkeling, maar de meeste vrouwen snappen best dat dit totaal los van elkaar staat. Grote modehuizen zoals Dior hebben al lijnen uitgebracht die je mee terugnemen naar deze tijd.

Related posts