Welke verlichting past het best in een modern interieur?

Het moderne interieur wordt steeds populairder. Met name onder de jongere generatie is deze stroming erg in populariteit aan het winnen. Maar wat voor soort verlichting past nu het beste in een modern interieur? In deze blog lees je precies wat voor verlichting jij aan moet schaffen om jouw interieur compleet te maken.

1. Moderne inbouwspots

Inbouwspots passen uitstekend in een modern interieur. Bij een modern interieur geldt vaak less is more en een inbouwspot valt hier ook onder. Een inbouwspot kan mooi weggewerkt worden in het plafond en gaat daarmee op in de rest van het interieur. Heb jij een modern interieur met veel wit en grijs-tinten, dan past een mooie zwarte inbouwspot met led verlichting hier perfect bij. Wil jij in de avond juist wat meer sfeervolle verlichting? Dan is het verstandig om te kiezen voor dimbare inbouwspots, zodat je de helderheid van de verlichting naar wens kunt aanpassen. Als je het helemaal groot wilt aanpakken kies je voor smart verlichting. Zo pas je niet alleen de helderheid van je verlichting aan, maar kun je de kleur van de lampen ook nog eens aanpassen. En dat allemaal vanaf je smartphone!

2. Moderne hanglampen

Hanglampen op zich zijn niet per definitie modern. Toch zijn er de laatste tijd veel moderne lampenkappen die uitstekend passen in een modern interieur. In een modern interieur zie je vaak vierkante en scherpe vormen. Dit komt dan ook terug in de lampenkap van een hanglamp. Een terugkerend thema is toch de kleur van de lampenkappen, namelijk voornamelijk zwart. Zo zijn er mooie hanglampen in een rechthoekig, zwart frame, of hanglampen met een frame van zwart “draad”. Indien jij deze lampen toch niet helemaal vindt passen in het interieur kun je er ook altijd voor kiezen om industriële lampen op te hangen. Deze passen ook uitstekend in een modern interieur.

3. Moderne wandlampen

Tot slot zijn er de moderne wandlampen. Net als bij de hanglampen zijn de rechthoekige en ronde vormen hier een thema. In de meeste gevallen zijn dit ook lampen met een zwarte kleur, waardoor deze zich uitstekend lenen voor het plaatsen in een modern interieur. Let wel op wat voor soort hanglamp je aanschaft, want niet iedere hanglamp geeft evenveel licht. Het gaat er in dit geval omdat de lamp extra sfeer aanbrengt in het interieur.

Related posts