Tips om gezond uit eten te gaan!

Gezond uit eten

Veel Nederlanders vinden het heerlijk om zo nu en dan uit eten te gaan. Tegelijkertijd beseffen een hoop mensen dat gezond eten enorm belangrijk is. Om deze reden krijg je in deze blog de tips om gezond uit eten te gaan!

Restaurant keuze

Om gezond uit eten te gaan is het enorm belangrijk om een restaurant uit te kiezen waar dit ook mogelijk is. Het is slim om de menukaart alvast online te bekijken. Dit is bij bijna alle restaurants mogelijk, waardoor je van te voren al kunt zien of de gerechten gezond zijn of juist niet. Zo voorkom je dat je ter plekke een ongezondere maaltijd moet kiezen, wat je eigenlijk liever niet wilt.

Pas op voor de extra’s

Vaak krijg je iets extra’s bij het gerecht wat je besteld. Een bekend voorbeeld zijn de broodjes met kruidenboter in het begin. Hierin zitten veel calorieën waardoor je veel ongezonder bezig bent dan dat je zou willen. Voel jezelf daarom niet bezwaard om dit soort dingen te laten staan, het is voor je eigen gezondheid.

Sauzen

Een sausje bij de maaltijd kan erg lekker zijn, maar meestal wordt er bij restaurants veel te veel saus neergezet, wat helemaal niet nodig is. De meeste sauzen zijn erg ongezond, dus neem hier niet teveel van. Wat je ook kunt doen is tijdens het bestellen alvast vragen of ze de saus er apart bij willen doen.

Compenseer

Hoe het ook went of keert, een restaurantbezoek geeft je bijna altijd een hoop calorieën. Het is verstandig om hier rekening mee te houden door de rest van de dag meer te letten op je eten. Hierdoor voorkom je dat je op één dag enorm veel calorieën binnen krijgt. Door eerder op de dag minder calorieën naar binnen te krijgen kun je al het een en ander compenseren.

Drinken

Als je uit eten gaat vergeet je soms dat het drinken wat je erbij besteld heel ongezond kan zijn. Deze calorieën zijn totaal overbodig, zeker als je weet dat er in het eten al een hoop calorieën zitten. Ga daarom eens voor een andere optie, waar minder calorieën in zitten.

Neem niet teveel

Zorg dat je niet teveel eet. Meestal worden er een hoop verschillende gangen aangeboden, maar enkel het diner is eigenlijk al genoeg. Heb je veel trek kun je ook een gezond voorgerecht kiezen, maar het is absoluut slim om het dessert over te slaan. Het dessert is haast altijd ongezond door de hoeveelheid suiker die wordt toegevoegd. Hier heb niks aan en daarnaast hoef je jezelf helemaal niet vol te eten, alleen een hoofdgerecht is vaak al voldoende.

Related posts