Woontrends 2019-2020: haal de natuur in je huis

Net als de fashion business is de wereld van wonen en interieur altijd in ontwikkeling. We weten dat woontrends net als in de mode snel kunnen gaan, maar voor interieurstijlen gaat dit eigenlijk net zo snel. Maar maak je niet druk! Je hoeft niet op stel en sprong je hele inboedel te veranderen. Toch is het wel leuk om jou op de hoogte te brengen van de laatste interieurtrends, zodat je kleine veranderingen kan aanbrengen in je woning. Hieronder staan de allerleukste trends voor jou op een rijtje:

Natuurlijke elementen

Het strakke, industriële interieur lijkt een beetje op zijn retour. De natuurlijke materialen zoals natuursteen, hout en marmer hebben de laatste tijd hun intrede gedaan. In 2019 en 2020 brengen we deze woontrends naar een hoger niveau, want ook de elementen uit de natuur worden betrokken bij het interieur: water, vuur, aarde en lucht. Dit kun je natuurlijk zo gek en persoonlijk maken als je zelf wil. Denk bijvoorbeeld aan wierook, eco jars, geurkaarsen, mineraalstenen of kristallen.

Warme kleuren en materialen

Een donker en een licht interieur worden gezien als twee tegenpolen van elkaar. Als nacht en dag, yin en yang. Je kan zowel zwart als wit combineren combineren met intense, warme kleuren en materialen. Denk hierbij aan wijnrood, marineblauw, donkergroen en grijs. Koop bijvoorbeeld een bank in deze kleur en je haalt met de kleur en de stof de warmte in je huis. In de zomer leg je het accent op groen en in het najaar op blauw of grijs.

Metallic tinten

Met metallic kleuren hoef je niet meer voor enkel goud of zilver te kiezen. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor koper of rosé goud. Die koperkleurige eetkamerlamp kun je dus gerust nog een jaartje laten hangen. Metallic tinten als aanvulling op je basiskleuren zijn de woontrends voor 2019 en 2020. Wij zijn fan!

Terug naar de basis

Door stylisten zoals Marie Kondo is het minimalisme de laatste jaren helemaal hip als woontrend. Dat is ook niet zo gek, want doordat we zo druk zijn in het dagelijks leven brengen we graag de rust in ons huis. De witte of zwarte basis met stijlvolle en rustige accessoires zorgen niet alleen voor een een kalme omgeving, maar ook voor rust in het hoofd. Combineer wit met zachte pastels, natuurtinten, hout, (nep)vachten, kussens en dekentjes om een natuurlijke en inspirerende woonomgeving te creëren.

Je eigen jungle

Je hoeft nu niet meer te emigreren naar Costa Rica of Borneo om in de jungle te kunnen wonen. Volgens de woontrends van deze tijd kan je de jungle gewoon in huis halen. Het voordeel van planten is dat ze zorgen voor zuurstof in huis, dus het is ook nog eens goed voor je gezondheid om een groen huis te hebben. Daarnaast zorgen planten voor extra sfeer in je huis. Als je een saai hoekje in je huis hebt, dan is een mooie groene plant de perfecte oplossing. Een populaire plant is de Monstera. Die waaiert lekker uit en kan heel groot worden als je hem goed verzorgt. Ideaal om te combineren met kleine plantjes. Hoe meer groen, hoe beter!

Wat is jouw favoriete woontrend van dit moment? Wil je nog meer lezen over leuke tips en trends? Kijk dan op dé lifestyle blog voor vrouwen: Dames van Nu.    

Related posts