De 5 fitnesstrends van 2019 op een rijtje

De zomer komt er weer aan en dat betekent voor veel mensen dat ze weer de sportschool induiken. Wie vindt het nou niet fijn om een beetje strak in het zwempak te zitten? Daarom hebben we de fitnesstrends van 2019 nog één keertje voor je op een rijtje gezet. Train ze!

1. Functioneel trainen

Een paar jaar geleden lag de focus met fitness nog op het krijgen van een slank (dames) of juist breed (heren) lichaam. De fitnesstrends van nu zeggen juist dat fitness beter is om je te helpen in het dagelijks leven: meer mobiliteit, het voorkomen van lichamelijke klachten en niet uitgeput zijn na een paar verdiepingen traplopen is meer en meer de reden waarom mensen beginnen met fitness.

2. Groepstraining

We vinden het belangrijk dat fitness ons in shape houdt, maar daarnaast moet het ook gewoon leuk zijn. Want zo hou je het langer vol, toch? Om die reden zoeken ook veel mensen een sociaal aspect in de beoefening van fitness. In toenemende mate stappen we de groepslessen van onze sportschool binnen, maar ook de traditionele sportclubs trekken weer meer nieuwe leden aan. Die voetbalclub in de buurt is eigenlijk wel heel erg gezellig 🙂

3. HIIT: High Intensity Interval Training

Deze staat al een paar jaar in ons lijstje van fitnesstrends, maar is ook in 2019 ongekend populair. HIIT is een complete training met een aantal pittige circuits en daarom zijn de resultaten onmiskenbaar. De trainingen kunnen op elk moment en elke plek worden uitgevoerd: in de gym, buiten en zelfs thuis!

4. Data, data, data!

Sinds de opkomst van de smartphone en later de smartwatch is het gebruik van apps en het verzamelen van data heel normaal en toegankelijk geworden. Via je telefoon of horloge kun je nu waardevolle informatie over je training verzamelen en bekijken. In de toekomst gaat data een steeds grotere rol spelen voor een veilige en effectieve training. Als je ziek of erg vermoeid bent, is het bijvoorbeeld niet handig om te trainen. Een waarschuwing vooraf van je gadgets of apps kan een aanmoediging zijn om die dag lekker rustig aan te doen. 

5. Zen…

We staan de hele dag aan. Letterlijk… Want we zijn de hele dag ingetuned via de beeldschermen van onze computer en mobiele telefoon. Geen wonder dat ons brein af en toe een break nodig heeft. Door middel van fitnesstrends als yoga en mindfulness leren we om te gaan met de hoeveelheid van prikkels die ons brein moet verwerken. Daarom spreekt het mentale aspect van fitness ons in 2019 nog meer aan dan ooit.

Welke fitnesstrends spreken jou aan? Ga je liever niet naar de gym en ben je benieuwd naar andere opties om te sporten, lees dan verder op Dames van Nu.

Related posts