De lekkerste gezonde drankjes!

Gezonde drankjes

Letten op je eten en drinken is enorm belangrijk om gezond te blijven. Veel mensen denken dat alleen eten van belang is, maar vergeten hoe slecht sommige drankjes kunnen zijn. In deze blog lees je daarom een aantal gezonde drankjes die jij kunt gaan drinken!

Waarom anders drinken?

Gezond leven is enorm belangrijk. Het voedingspatroon van een hoop Nederlanders is nog niet wat het zou moeten zijn volgens de voedingsexperts. Toch blijkt dat wij ons veel focussen op het eten, terwijl drinken net zo belangrijk is. Frisdranken zijn hierin echt sluipmoordenaars. Hoeveel Nederlanders zijn er wel niet die frisdrank drinken. Natuurlijk zit er een hoop verschil tussen de soorten frisdranken die in de schappen van de supermarktketens staan. Het probleem zit hem met name in de hoeveelheid suiker die erin zit. Zo zitten er in een glas cola van 250ml wel 6 suikerklontjes!

Bulletproof koffie

Bulletproof koffie is een goed alternatief voor iemand die veel koffie drinkt. Het bestaat uit koffie, kokosolie en grasboter. Deze laatste twee bestaan uit zeer gezonde vetten. Tevens krijg je ook een hoop energie om vet mee te kunnen verbranden.

Groene thee

Naast koffie zijn er ook een hoop mensen die van thee houden. Groene thee is hierin een variant waarbij er maar heel weinig bewerkt wordt en dus bij het eindproduct nog steeds beschikt over de gezonde elementen van thee, waar de meeste thee varianten niet meer over beschikken.

Kokoswater

Kokoswater behoord ook tot de gezonde drankjes. Het lijkt misschien een gekke optie, maar het water dat je krijgt als je een kokosnoot opent is enorm gezond. Dit kokoswater beschikt over veel Kalium en wordt voornamelijk gedronken in tropische en subtropische gebieden. Wissel kokoswater overigens niet om met kokosmelk. Kokosmelk bestaat juist uit het vruchtvlees wat uit de kokosnoot komt.

Warm water met citroensap

Het simpelweg toevoegen van citroensap aan een glas met warm water is een enorm gezond drankje, wat vooral goed werkt bij het lijnen. Dit drankje zit vol met vitamine C en is enorm gezond. Daarnaast zijn ook mineralen en antioxidanten aanwezig die je lichaam helpen in de strijd tegen bedreigende stoffen, waardoor je ziektes kunt voorkomen. Wil je het drankje iets zoeter hebben? Voeg dan wat honig toe om toch een zoeter effect te krijgen!

Meloensap

Wil je graag afvallen, dan is meloensap een goede optie om te drinken. Het voordeel van meloensap is dat het goed is voor de cholesterolgehaltes, het spijsverteringssysteem en de stofwisseling. Ook kun je dit goed combineren met aardbeien, slablaadjes en wat water. In het meest ideale scenario beschik je over een meloen, waarvan je de helft gebruikt, 225g aardbeien, 4 blaadjes sla en 250 ml aan water. Dit goed mixen is vereist om het perfecte resultaat te krijgen. De beste drinkmomenten zijn ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat.

Related posts