Een thuiswerkplek creëren doe je zo

Heb jij nou ook een kleine ruimte over in je huis en heb je geen idee wat je ermee moet doen? Creëer je eigen werkplek! Voor een werkplek hoef je niet over veel ruimte te beschikken. Je hoeft zo niet langer aan de eettafel of op de bank te werken. Er is nu een aparte ruimte die je aan het einde van de dag kunt afsluiten. Zo houd je werk en privé goed gescheiden! Aangezien je niet over heel veel ruimte beschikt, kun je de kamer natuurlijk niet helemaal volproppen. We geven daarom hier een kort overzicht van het slim en leuk inrichten van jouw nieuwe werkplek!

Werk in de hoogte

Bij een compacte werkplek beschik je niet over heel veel ruimte. Om het zo groot mogelijk te laten ogen, kun je in de hoogte gaan werken. Zo kun je gebruik maken van een wandrekje of een hoge smalle kast waar je werkspullen in kunt stallen. Ook kasten aan de muur hangen in plaats van op de grond laten staan, kan al een heel verschil bieden in ruimte! Probeer daarnaast alles af te sluiten. Een open kast oogt alweer veel sneller rommelig en vol dan een kast met een deur. Door een aanhangwagen huren kun je gemakkelijk en snel een paar handige kasten inslaan.

Werk met lichte kleuren

Lichte kleuren zijn erg belangrijk om de ruimte zo groot mogelijk te laten ogen. Dit zorgt voor meer licht en geeft daarnaast ook een frisse uitstraling. Zo ga je lekker opgewekt aan het werk! Alles spierwit, wordt natuurlijk ook niemand vrolijk van. Dus probeer qua decoraties zachte en frisse kleuren te gebruiken. Ook deze decoraties hoeven niet veel ruimte in beslag te nemen. Het kan al heel anders ogen door simpelweg een paar kaarsen neer te zetten.

Less is more

Probeer zo weinig mogelijk spullen aan te schaffen. Hoe meer je dingen kwijt kan in een kast, hoe ruimtelijker het zal ogen. Een aanhanger huren is niet alleen handig om al je spullen snel te vervoeren, het dient ook als een goede maatstaf. Probeer een niet te grote aanhanger te huren en spreek met jezelf af, vol is vol. Zo koop je niet teveel spullen in en koop je alleen het broodnodige voor een leuke werkplek. Het is daarnaast genoodzaakt om af en toe je werkplek even grondig op te ruimen. Papieren die al maanden op je bureau liggen, kunnen weggegooid worden om zo je bureau netjes en opgeruimd te houden. Bovendien is het belangrijk om je werkplek goed schoon te houden. Elke maand even stofzuigen en afstoffen is bevorderlijk voor je uiteindelijke werkprestaties.

Er zijn natuurlijk nog veel meer tips die je kunt volgen om je werkplek zo ruimtelijk mogelijk te maken. Lees je daarom goed in voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat. Je wilt het natuurlijk wel in een keer goed doen!

Related posts