Leuke buitenactiviteiten voor kinderen om te doen!

leuke buitenactiviteiten voor kinderen

Heb je kinderen en wil je graag weten wat leuke buitenactiviteiten voor kinderen zijn om te doen? In deze blog lees je een aantal tips die je kunt doen in de zomer!

Darten met waterballonnen

Een spel dat je zelf kunt maken is waterballon darts. Het enige wat je nodig hebt is stoepkrijt en een hoop waterballonnen waar ze mee kunnen gooien. Het is de bedoeling dat je het stoepkrijt gebruikt om een mikpunt mee te maken. Zorg wel dat er meerdere punten verzamelt kunnen worden. Dit kan door bijvoorbeeld 3 cirkels in elkaar te maken, waarbij de middelste het kleinste is en dus de meeste punten oplevert. Vervolgens is er een lijn nodig van waaraf de kinderen mogen gooien. Zorg dat het niet te makkelijk, maar ook niet te moeilijk is. Desnoods kun je deze later nog aanpassen. Tot slot heb je alleen nog een bak met waterballonnen nodig en de kinderen kunnen aan de gang!

Voetbalspellen

Weet je dat de kinderen van voetbal houden? Dan zijn er een hoop varianten om te doen. Flessenvoetbal is bijvoorbeeld een leuk spel om buiten te doen. Hierbij heeft iedereen een volle fles water die hij moet zien te verdedigen. Door iemand anders zijn fles om te schieten zal er een hoop water uit de fles gaan. De laatste die nog water in de fles heeft zitten wint hier het spel. Heb je een grote groep kinderen? Probeer dan eens levend tafelvoetbal. Hierbij laat je de kinderen in een aantal lijnen lopen. Net als met tafelvoetbal zitten er per lijn een aantal kinderen aan elkaar vast. Het makkelijkste is om ze elkaars hand vast te laten houden tijdens het voetballen. Op deze manier kun je voetbal spelen waarbij je altijd aan een teamgenoot vast zit. Een goede samenwerking is hier dus vereist.

Waterestafette

In de zomer is het ideaal om spellen met water te doen. Een waterestafette is een veel gespeeld spel waarbij je als team aan de overkant een bepaalde hoeveelheid water moet zien over te brengen. Hierbij strijden er verschillende teams tegen elkaar. De uitvoering van dit spel is erg vrij. Je kunt zelf het parcours uitzetten waardoor je het zo moeilijk kunt maken als dat je zelf wilt. Vaak lopen de kinderen per keer met een beker water. Door obstakels neer te zetten krijgen kinderen het een stuk moeilijker om al het water over te brengen naar de andere kant.

Leuke buitenactiviteiten

Het prettige van al deze opties is dat het heel goedkoop is om deze activiteiten te doen. Natuurlijk zijn er nog tal van andere leuke buitenactiviteiten voor kinderen om te doen. Belangrijk is wel dat je met lekker weer geen binnenactiviteit gaat doen. Dit is namelijk zonde met heerlijk weer in de zomer!

Related posts