De mooiste plekken van Nederland waar jij geweest moet zijn!

De mooiste plekken van Nederland

Een hoop mensen gaan naar het buitenland op vakantie om mooie natuur of cultuur te ontdekken. Echter zijn er in Nederland ook een hoop mooie plekken zijn waar jij geweest moet zijn. Daarom staan in deze blog de mooiste plekken van Nederland!

De bollenstreek

Een bekende is de bollenstreek. Deze streek is vooral internationaal erg bekend geworden. Daardoor trekt deze plek wel een hoop toeristen, dus wees voorbereid. Echter blijft het een fantastisch mooie plek om alle bloemen te aanschouwen die Nederland aan de wereld kan tonen. Nederland staat bekend om haar tulpen en beschikt daarom ook over een gigantische hoeveelheid waarvan een hoop in de bollenstreek te bewonderen zijn.

De duinen van Texel

Texel is een populaire vakantiebestemming voor een hoop Nederlanders. Het mooie is dat je hier kunt genieten van het waddengebied, een bijzonder natuurgebied. Het staat zelfs op de wereld erfgoedlijst. Het voordeel van Texel is dat je van de duiden en van de Waddenzee kunt genieten.

Historische steden

Nederland kent ook een aantal historische steden waar jij zeker moet zijn geweest. Eén daarvan is Delft, een stad in Zuid-Holland met een enorme geschiedenis. Zo zijn er een aantal beroemde wetenschappers en schilders die uit Delft komen. Daarnaast is Delft natuurlijk bekend door het Delfs blauwe aardewerk. Verder heeft ook het Koninklijk huis een grote geschiedenis is deze historische stad.

Een andere historische stad is Leiden. De sleutelstad speelde een belangrijke rol tijdens het stopzetten van de Spaanse bezetting. Op 3 oktober wordt dit nog steeds jaarlijks gevierd, waardoor er van alles te doen is in de stad. Daarnaast zijn Delft en Leiden tegenwoordig echte studentensteden, waardoor er van alles te doen is voor jongeren.

Scheveningen

Wil je graag naar het strand? Dan is Scheveningen de plek waar jij geweest moet zijn. Hier kun je zeker in de zomer lekker genieten van de zon, de zee en het strand. Daarnaast is er van alles te doen in Scheveningen. Er zijn namelijk enorm veel cafeetjes en restaurants om naar toe te gaan. Ook kun je hier de pier op lopen en lekker rondslenteren bij alle boetiekjes.

Een andere plek die zeker op de lijst staat van mooiste plekken van Nederland is Bourtange in Groningen. Deze kleine plaats in Noord-Nederland is een echte bezienswaardigheid. Het bijzondere is dat deze plaats in de geschiedenis niet is overgenomen door tijdens de opstand in de zestiende eeuw. Het mooie aan Bourtange is de manier hoe het is opgebouwd. De plaats wordt omgeven door water, wat ook door de plaats heen loopt.

Related posts