Eigen kleding ontwerpen, hoe doe je dat?

eigen kleding ontwerpen

Kleding is voor iedereen, maar er zijn heel veel verschillende soorten kleding en iedereen heeft ook weer zijn eigen voorkeur. Je eigen kleding ontwerpen is daarom iets dat sommige mensen graag willen doen, maar hoe doe je dat eigenlijk? In deze blog leggen we dit uit!

De start van het ontwerp

Bij het ontwerpen van kleding is het enorm belangrijk om een goed idee te hebben van hoe het eruit moet komen te zien. Vragen die je jezelf eerst moet stellen is voor welke tijd van het jaar het is. Daarnaast moet je jezelf afvragen wat jij zelf mooi vindt staan en welke kleuren je wilt gebruiken.

Gebruik een goed computerprogramma

Een goed ontwerp maak je tegenwoordig met een goed computerprogramma. Er zijn hierbij verschillende opties, maar de meest gebruikelijke is Adobe Illustrator. Je kunt ook voor standaardprogramma’s zoals Paint gaan, maar dit werkt vaak minder professioneel en prettig. Met een programma waarmee jij prettig werkt is het mogelijk om al je creativiteit los te laten en daarmee mooie resultaten te bewerkstelligen.

Let wel op als je foto’s gebruikt. Je wilt voorkomen dat de kwaliteit verloren gaat. Dit kan bij normale foto’s nog wel eens gebeuren als ze in groot formaat worden gezet. Een vector bestand werkt anders. Dit is ook te maken binnen Adobe illustrator. Het probleem is alleen wel dat je maar drie kleuren kunt gebruiken. Wel geeft dit een voelbare opdruk, waardoor het wel degelijk iets toe kan voegen aan je ontwerp.

Bedrukken op kleding

Al ben je tevreden met je ontwerp, dan zijn er verschillende websites die je kunnen helpen om het op kleding te bedrukken. Zo krijg je eindelijk te zien hoe het ontwerp er in werkelijkheid uitziet. Dit is vaak de leukste fase, omdat het resultaat hier inzichtelijk wordt.

Daarnaast is het ook mogelijk om je eigen bedrijfje ervan te maken. Je kunt een logo toevoegen en je eigen kledinglijn verkopen. Op deze manier kun je er nog geld aan verdienen ook! Zorg alleen wel dat je er plezier in blijft houden. Dat is natuurlijk het aller belangrijkste!

Workshops

Heb jij meer hulp nodig met het ontwerpen van je eigen kleding? Schrijf je dan in voor workshops. Er zijn verschillende workshops te vinden waar ze je kunnen helpen om zelf kleding te ontwerpen. Dit kost misschien wel meer, maar hierdoor wordt je wel geholpen zodat je het later zelf kunt doen!

Related posts