Klokken wonen trends 2020

Klokken trends 2020

Klokken hebben we eigenlijk steeds minder nodig in huis. De tijd kun je makkelijk aflezen o.a. op je smartphone, maar ook huishoudelijke toestellen zoals de koelkast, de magnetron, enzovoort. Een klok kopen we vandaag de dag dan ook al lang niet meer vanwege het op de hoogte zijn van de tijd. Eerder kopen we deze als decoratie object. Klokken lijken wellicht een saai stoffig decoratie object waar niet veel veranderd, maar niets is minder waar. In dit artikelen gaan we een aantal van de meest in het oog springende ontwikkelingen behandelen.

Koekoeksklokken in modern jasje

Koekoeksklokken lijken niet heel spannend, en zijn natuurlijk al meerdere eeuwen oud. Maar vaak denk je dan aan een traditioneel model zoals die stond in huis bij je opa of oma. Maar tegenwoordig zijn er hele hippe, moderne varianten verkrijgbaar. Ook in kleuren die niet echt voor de hand liggen zoals smetteloos wit of zelfs roze. Dit soort koekoeksklokken passen prima in een modern of minimalistisch Scandinavisch interieur. Dit is dus niet langer een excuus om geen koekoeksklok in huis te halen, ze kunnen in principe iedere interieur wel slagen.

LP klokken

Dit zijn klokken gemaakt uit LP platen. Enorm leuk natuurlijk voor muziek liefhebbers. Maar het ziet er ook apart uit. Dit zal zeker een blikvanger zijn in jullie woonkamer.

Industriële klokken

Klokken met een industrieel tintje, denk aan veel gebruik van metaal, en in de kleur zilver. Minder gezellig wellicht voor sommigen t.o.v. een koekoeksklok of LP klok, maar past wel degelijk beter in bepaalde kamers.

Klokken met licht en 3D effecten

De meest vooroplopende klokken merken zoals bijv. Karlsson die komen op de markt met klokken met speciale licht en 3D effecten.

Tip: https://www.klokkenconcurrent.nl/karlsson-klokken.html 

Dementieklokken 

Er zijn echter ook klokken met functionele voordelen. Zo zijn er speciale klokken met dementerende ouderen op het oog. Deze klokken zijn extra duidelijk, en kennen ook datum notatie.

Staande klokken

We zien dat staande klokken een comeback maken. Deze klokken hadden toch een beetje een oubollig imago, maar zijn weer terug van weggeweest. Het gaat hier om lange klokken, tot wel 2 meter hoog. Dit soort klokken worden doorgaans op bestelling gefabriceerd, dus het kan wel wat langer duren voordat je zo een klok in huis hebt.

Verkooppunt: https://www.klokkenconcurrent.nl/staande-klok.html

Een aanrader zijn de klokken met het sfeervolle Westminster slagwerk. Dit slagwerk stopt overigens automatisch in de nacht, en is ook handmatig uit te schakelen, dus je slaap verstoren zal deze klok niet.

Related posts