Kunststof gietvloer

Tegenwoordig is een gietvloer in kunststof heel erg in trek. Vooral een kunststof gietvloer die wel een betonlook creëert, is heel populair dezer dagen. Uiteraard heeft een gietvloer in kunststof ook zijn nadelen, maar het zijn vooral de vele voordelen waardoor er enorm veel vraag naar is. Denk maar aan de fijne look die het voor veel mensen erg aantrekkelijk maakt. In dit artikel vind je meer over waar een kunststof gietvloer juist uit bestaat en wat nu de voor- en nadelen hier precies van zijn. 

Wat is een kunststof gietvloer? 

Een kunststof gietvloer kan gemaakt zijn uit 2 materialen. Ofwel kies je voor een kunststof gietvloer gemaakt uit epoxyhars of uit polyurethaan. Vooral die laatste is enorm populair in de wat meer moderner woningen van tegenwoordig. De typische betonlook wordt ontwikkeld doordat er vlak voor het gieten, twee of meer kleuren polyurethaan door elkaar worden gemengd. Tijdens het aanbrengen van de vloer, worden er ook nog verschillende kleuraccenten aangebracht, waardoor je dus echt het zicht hebt van een betonvloer. 

Voordelen kunststof gietvloer 

Elke soort vloer heeft zijn voor- en nadelen en dat is met deze niet anders. Een van de belangrijkste zaken waarom deze vloer zo populair is, is omdat hij heel gemakkelijk in onderhoud is. Hij is waterdicht en dus heel eenvoudig om te reinigen. Daarbij komt nog eens dat je hem met vloerverwarming kan combineren en dat hij geluiden dempt. De vloer voelt hard aan, maar is toch elastisch en zelfs zonder vloerverwarming voelt hij niet koud aan aan de voeten. De vloer heeft geen naden, waardoor hij er extra modern en egaal uitziet. Daarbij komt ook nog eens dat je een gietvloer in kunststof zelf kan kiezen, want de mogelijkheden van stijl en kleur zijn eindeloos.

Nadelen kunststof gietvloer

Natuurlijk heeft ook deze vloer zijn nadelen, gelukkig zijn dat er maar een paar. De vloer is hard, maar bij het schuiven van meubels kan het zijn dat er hier en daar een krasje ontstaat. Wees dus voorzichtig en hou hier rekening mee. Rubberen materialen kunnen ook strepen geven op deze soort vloer. Het best is om onder stoelen en tafelpoten bescherming van vilt te kleven om dit te vermijden. Het plaatsen van een gietvloer in kunststof kan wel een aantal dagen duren. Rekening houden met een hoger kostenplaatje is ook wel noodzakelijk, maar je krijgt er wel een duurzame en prachtige vloer met betonlook voor in de plaats! Bron: https://www.betonlookvloer.nl/

Related posts