Interessante klokken types

Type klokken

Ieder huishouden heeft toch wel een stuk of 3 tot 5 klokken hangen. Soms zelfs in iedere kamer wel eentje. Ondanks dat we vrijwel allemaal wel een smartphone hebben of ander mobiel toestel dat de tijd toont, is er toch iets vertrouwds aan de klok. Daarnaast kan een klok ook dienen puur voor esthetische motieven. Dus om een kale muur wat op te vrolijken. Ook zijn er klokken die kenmerkend geluid maken denk bijv. aan de koekoeksklok of Westminster slagwerk. We zullen in dit artikel wat interessante opties uitlichten.

Digitale klokken

Veel mensen vinden een digitale tijdsweergave fijner aflezen. Dit zijn stijlvolle minimalistische klokken die prima in een modern interieur passen. Voorbeelden kan men vinden op de website van klokkenshop.com.

Een speciale variant is de zogenaamde radio controlled klok. Dit is een klok die altijd perfect goed loopt. En waar je dus geen zorgen hebt met verzetten van de tijd. Het werkt heel simpel je stopt een batterij in de klok, en deze gaat dan de juiste tijd instellen. Hoe kan de klok dit uit zich zelf doen? Is er wellicht sprake van kunstmatige intelligentie? Nee zeker niet, het gaat om een atoom klok, dus via een klok in Duitsland staat deze in verbinding. Dit werkt tot wel 2000 KM afstand. Voor Nederland zal  dat nimmer problemen opleveren omdat we natuurlijk buren zijn met Duitsland. Indien je benieuwd bent, de atoomklok staat in Frankfurt.

Design klokken

Er komen steeds meer klokken op de markt met aparte ontwerpen of gebruik van minder voor de hand liggende materialen. De mogelijkheden zijn eindeloos, en we kunnen zeker in dit artikel niet alles bespreken. Zie op deze website een collectie.

Kalenderklokken

We zien ook steeds meer klokken die meer informatie geven dan louter de juiste tijd. Zo zijn er kalenderklokken die zoals je al vermoedde waarschijnlijk ook de correcte datum weergeven. Andere data die hedendaagse klokken vaak geven zijn de temperatuur en zelfs de luchtvochtigheid.

Houten klokken

De meest populaire materiaal soort is vermoeden we hout. Geeft meer sfeer dan andere materiaal soorten. Houten klokken passen eigenlijk in vrijwel ieder interieur van modern Scandinavisch tot aan industrieel of oosters.

Tafelklokken

Dit noemen we ook wel pendules. Ideaal voor als je niet zoveel ruimte in huis hebt. Of je hebt een grote tafel, bijvoorbeeld een eetkamer tafel, maar geen flauw idee waar je deze mee zou moeten aankleden. In dat geval kun je er altijd een tafelklok op zetten.

Related posts