Is E10 als vervanger van euro95 slecht?

Is E10 als vervanger van euro95 slecht

Het zal je niet ontgaan zijn dat de manier waarop met benzine wordt omgegaan in Nederland veranderd is. Dat komt omdat euro95 en euro98 niet langer bestaan. Zo is er bijvoorbeeld e10. De vraag is alleen: is de vervanger e10 van euro95 slecht? Dit is ook niet vreemd, want er gaan de nodige verhalen over rond. Wie niet beter weet, kan hier heel onrustig van worden. Straks gaat jouw scooter kapot. Dat wil je natuurlijk wel voorkomen. Gelukkig is dat wel heel goed te doen. Let wel even op het volgende als scooterrijder.

Veranderingen in de samenstelling
Het belangrijkste wat je moet weten is dat door de komst van de nieuwe soorten brandstof het één en ander veranderd is. Dit heeft vooral te maken met de samenstelling van de stof. Hier zitten andere elementen in dan in Nederland gebruikelijk was. De tem ongelood was hier bijvoorbeeld altijd heel belangrijk. Tegenwoordig is dat allemaal heel anders. De grootste boosdoener van allemaal is echter de 10 procent ethanol die in de E10 te vinden is. Het is dan ook het belangrijkst dat je hier goed mee om leert gaan. Daarom is goed onderhouden van belang.

Het gebruik van extra middelen
Ethanol trekt vocht aan. Dit zorgt voor roest in de onderdelen van de motor van je scooter. Dit is dan ook de basis van de start problemen die je ondervindt. Dit komt omdat water ervoor zorgt dat de olie zijn werk niet meer kan doen. Daarom moet je dit ook bestrijden. Bijvoorbeeld door extra middelen te gebruiken. Een aanrader in dat opzicht is Putoline E10 Fuel Fighter. Daarmee zorg je er direct voor dat alles gewoon op de juiste wijze blijft verlopen in de motor van je scooter. Dat is in ieder geval een belangrijke zaak te noemen.

Voorkomen van allerlei soorten problemen
Door simpel gebruik van bijvoorbeeld de Putoline voorkom je allerlei problemen. In de eerste plaats is er geen roest en blijft je motor gewoon goed werken. Ook allerlei andere problemen, zoals het uitdrogen van de rubbers, zijn hiermee te voorkomen. Veel kleine mankementen kunnen samen leiden tot grote problemen. Terwijl ze allemaal dezelfde oorzaak kunnen hebben. In dat opzicht is het dan dus ook goed om hier scherp op te letten. Het geeft je de zekerheid dat je gewoon op een plezierige manier gebruik kunt blijven maken van je scooter. Uiteindelijk is dit wat ook ertoe doet.

Related posts