Maak je zonnige tuin zomer-proof met een schaduwdoek!

Als je een tuin hebt op het zuiden, klinkt dat natuurlijk ideaal. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat kun jij dan namelijk genieten van het zonnetje in de tuin. Na een lange werkdag kun jij nog even neerploffen om de laatste zonnestralen mee te pakken, maar ook een vroeg ontbijtje met een lekker kopje koffie in het ochtendzonnetje kan bij jou ’s ochtends vroeg al in de tuin.

Maar in de zomer kan het dan wel eens erg broeierig warm worden, en heb je ook behoefte aan een beetje schaduw. Vooral op het heetst van de dag. Met een tuin op het zuiden, zul je deze schaduw vaak zelf moeten creëren. Gelukkig zijn er veel manieren hoe je dat kunt aanpakken.

Creëer je eigen schaduwplek in je tuin
Je kunt op veel manieren schaduw in je tuin creëren. Een parasol is natuurlijk een mogelijkheid, net als het bouwen van een terrasoverkapping in je tuin. Maar er zijn tegenwoordig veel meer trendy manieren. Heb je bijvoorbeeld al eens aan een schaduwdoek gedacht? Een schaduwdoek is een doek die je op verschillende manieren in je tuin kunt ophangen om schaduw en verkoeling te creëren. Je kunt deze schaduwdoek op verschillende manieren bevestigen boven je terras of loungeset waardoor je ook op het heetst van de dag nog lekker buiten kunt zitten. De meeste schaduwdoeken houden ook nog UV-straling tegen, ideaal toch!

Je hebt verschillende soorten schaduwdoeken die je kunt aanschaffen. Niet elke tuin en zithoek is hetzelfde en daarom zijn er schaduwdoeken in alle soorten en maten te verkrijgen. En, omdat het oog ook wat wil, zijn ze er vaak ook nog in verschillende trendy kleuren!

Schaduwdoek op maat, speciaal voor jouw tuin
Het kan zijn dat de schaduwdoeken met standaard afmetingen niet passen bij jouw zithoek of terras in de tuin. De maat is misschien net niet goed genoeg, of het ophangen van het de schaduwdoek wordt lastig met de standaard maten.

Niet getreurd, je kunt tegenwoordig namelijk ook een schaduwdoek op maat laten maken! Zo kun je jouw schaduwdoek helemaal naar je eigen gewenste afmetingen laten maken en ook kiezen voor het materiaal en de kleur ervan. Een echte functionele eyecatcher in jouw tuin!
En naast dat de meeste schaduwdoeken ook nog eens UV-straling tegenhouden, heb je ook waterdichte schaduwdoeken. Vooral in Nederland, waar het weer nogal eens snel kan omslaan, is een waterdichte schaduwdoek ideaal. Als de temperatuur goed is, kun je ook met een regenbui nog lekker op het terras blijven zitten!

Related posts