Hoe kies je een rouwboeket uit?

Hoe kies je een rouwboeket uit?

Op het moment dat er een dierbare overlijdt speelt er van alles door je hoofd. Echter zijn er ook een hoop dingen die snel geregeld moeten worden. Eén van die dingen is het uitkiezen van een rouwboeket. Al snel komt dan de vraag op: hoe kies je een rouwboeket uit? In deze blog helpen we je daarom met deze lastige keuze.

De mogelijkheden

Hoe kies je een rouwboeket? De keuze voor het rouwboeket is natuurlijk geheel vrij. Toch vinden veel mensen het moeilijk om een goede keuze te maken. Bloemen zijn overigens geen vereiste bij een uitvaart, maar komen bijna bij iedere uitvaart voor. Wel zijn er heel veel verschillende mogelijkheden met de bloemen. Rouwbloemen bestellen is het meest voor de hand liggend. Er zijn namelijk tal van verschillende soorten rouwboeketten die je uit kunt kiezen. Het belangrijkste van de bloemkeuze is dat je op je eigen gevoel afgaat om een geschikte keuze te maken.

Maak het persoonlijk
Over het algemeen geldt dat je met een rouwboeket goed een verhaal over kunt brengen. Dit is misschien wel het belangrijkste tijdens het uitkiezen van de bloemen. De bloemen moeten versterkend werken bij de boodschap die vertelt wordt. Het persoonlijker maken helpt hier enorm bij. Al is er bekend dat de overledene een voorkeur heeft voor een bepaald soort bloemen dan is de keuze een stuk makkelijker. Ook kan het enorm helpen om de betekenis van de bloemen op te zoeken. Zo kan je de keuze hierop aanpassen. Kies in dit geval bloemen waarvan de betekenis goed aansluit op het leven van de overledene.

Kom je er nog steeds niet goed uit welke bloemen je wilt gebruiken, dan zijn witte lelies een goede keuze. Dit is namelijk de meest gebruikte soort voor uitvaarten in Nederland. Verder zijn witte rozen ook een variant die vaak terug komt. Dit zijn veilige keuzes wat sowieso goed past op een uitvaart.

Om het nog persoonlijker te maken zijn rouwarrangementen tegenwoordig steeds populairder geworden. Hierbij kunnen bepaalde vormen worden aangemaakt, zoals een hartvorm. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde voorwerpen toe te voegen die een bepaalde betekenis hebben voor de dierbare. Op die manier maak je het een stuk persoonlijker.

Bij de uitvaart

Het is gebruikelijk dat bij de uitvaart alle bloemen van de familie op de kist worden gelegd. De bloemen die alle andere dierbaren meenemen worden meestal op een andere plek neergelegd of om de kist heen gelegd. Als de uitvaart voorbij is mag de familie zelf kiezen wat ze met de bloemen doen. Zo kunnen de bloemen op de kist achterblijven, maar ze mogen ook mee naar huis genomen worden en op een speciale plek worden gezet.

 

Related posts