Wat is er te doen met Pasen?

Wat is er te doen met Pasen?

Met Pasen gaan veel mensen brunchen. Toch zijn er ook allerlei dingen te doen met de Paasdagen. In deze blog laten we je daarom zien wat er te doen is met Pasen!

Festivals

Er worden met Pasen steeds meer festivals georganiseerd. Zo is Paaspop één van de bekendste festivals. Dit wordt georganiseerd in het Brabantse Schijndel. Het Festival begint in 2019 al op goede vrijdag (19 april) en duurt tot en met de eerste Paasdag. De verwachting is dat er bij Paaspop meer dan 175 optredens zijn en het is daarmee een enorm groot festival voor de Paasdagen. Vanuit Den Bosch rijden er verschillende pendelbussen naar Schijndel, waardoor het vervoer goed geregeld is.

In Amsterdam wordt het DGTL festival georganiseerd tijdens de Paasdagen. Ook dit festival is enorm populair en keert weer terug naar Amsterdam. Dit festival is net als Paaspop van 19 tot en met 21 april. Wel is dit een goedkoper alternatief dan Paaspop.

Verder zijn het vuurwerkfestival in Winterswijk en KaasPop in Alkmaar nog andere festivals die je kunt bezoeken tijdens de Paasdagen. Het vuurwerkfestival is van 19 tot 21 april en KaasPop is alleen op 20 april.

De paasmarkt

Tijdens Pasen worden er allerlei Paasmarkten georganiseerd. Zo zijn er in Amsterdam, Den Haag, Vlissingen en nog veel meer plaatsen Paasmarkten te vinden waar je naartoe kunt gaan. Op een Paasmarkt kun je alle kraampjes afstruinen om te zoeken naar dingen die je zou willen hebben.

Paasraces

Ben jij een liefhebber van auto’s? Op het circuit van Zandvoort zijn er tijdens Pasen verschillende races die je kunt bekijken. Het mooie hiervan is dat de toegang geheel gratis is. Het hoeft dus niet veel te kosten om toch iets leuks te doen met de Paasdagen!

Ga naar een Paaskermis

Verder kun je er met Pasen voor kiezen om naar de kermis te gaan. Zeker met kinderen is dit vaak erg leuk om te doen. Er zijn in verschillende steden tijdens Pasen kermissen waar je naar toe kunt gaan. Vlissingen, Enschede, Leiden, Den Haag, Rotterdam en Haarlem zijn voorbeelden van plaatsen waar je naar de kermis kunt gaan tijdens Pasen.

Lammetjeswandeltocht

Eens iets heel anders doen? Dat kan. Op tweede Paasdag is het mogelijk om op Texel te wandelen met lammetjes. Dit is een unieke manier om het eiland te ontdekken.

Creatieve activiteiten

Ook kun je ervoor kiezen om iets creatiefs te doen met Pasen. Deze dingen zijn vaak thuis te doen, zoals het schilderen en zoeken van Paaseieren. Verder zijn er voor de kinderen ook een hoop Paaskleurplaten te verkrijgen. Daarnaast is knutselen leuk met Pasen, waarin kinderen al hun creativiteit kunnen uitten.

Related posts