Wat zijn leuke herfstvakantie uitjes?

Het is alweer eind september en dat betekent dat de herfstvakantie er bijna aankomt. Heb jij een week vrij gepland om leuke dingen te doen met de kinderen of juist met je partner of vriendin? Wij geven je tips voor 5 leuke herfstvakantie uitjes. Alvast heel veel plezier!

#1 Musea bezoeken

Van alle herfstvakantie uitjes zijn de musea toch wel ons favoriet. In Nederland zijn in elke stad wel een aantal musea te vinden. Het voordeel is dat het niet te duur is, dat het niet een hele dag duurt en educatief is voor volwassenen en kinderen. Wil je graag iets leren over wetenschap, kunst of hou je meer van historische onderwerpen? In een middagje kun je helemaal bijgespijkerd zijn. Ben je er nog niet over uit waar je naar toe wil? Lees dan ons blog over de leukste musea in Nederland

#2 Wandelen in het bos

De bossen in de herfst zijn prachtig. Het is ontzettend mooi om te zien hoe de blaadjes in de herfst verkleuren. Het bos krijgt een heel andere sfeer dan in de zomer of lente. Met zijn tweetjes is het leuk om een romantische boswandeling te maken. Met de kinderen is bos wandelen erg leuk om bijvoorbeeld eikels of kastanjes te rapen. Ook loop je de kans om herten te spotten. Het bos staat daarom op #2 van de leukste herfstvakantie uitjes. 

#3 Dagje strand

Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe het weer is, maar met het herfstzonnetje kan een dagje strand ook erg lekker zijn. De zeelucht is heel erg gezond en verhoogt je weerstand. Net als het bos is het strand romantisch met zijn tweetjes of leuk voor de kinderen om even uit te waaien. Het strand als uitje in de herfstvakantie is dus zeker een leuke tip!

#4 Stedentrip

Je hoeft natuurlijk niet alleen naar een andere stad voor de musea. Ook daaromheen is genoeg te vinden. Vooral een stedentrip naar de oudere steden zoals Delft, Haarlem, Leiden en Breda zijn aanraders. Er is veel te zien en omdat het voor veel mensen goed te doen is met het openbaar vervoer, is het fijn voor vaders en moeders om de kinderen mee te nemen met de trein. Via de NS kun je goedkope treinkaartjes regelen voor een stedentrip binnen eigen land. 

#5 Een musical of voorstelling 

Een aanrader die nu als musical draait is Anastasia de Musical, een productie van Albert Verlinde. Deze musical kan heel leuk zijn als je als koppel er allebei van houdt. We denken wel dat het leuker is om hier als gezin naar toe te gaan. Voor de kinderen is het genieten van zo’n sprookje als deze musical. 

Er zijn nog wel meer leuke uitjes die je kan bedenken, maar dit is in ieder geval onze top 5. Wij wensen je heel veel plezier deze herfstvakantie. 

 

Related posts