Wat te doen met bouwafval bij een verbouwing?

bouwafval bij verbouwing

Een verbouwing aan het voorbereiden? En vraag je jezelf af wat te doen met het bouwafval? Antwoord op deze vraag is vrij simpel. Je hebt twee opties: meerdere keren naar de vuilstort rijden met een (gehuurde) of een bouwafval container huren. Laatstgenoemde is absoluut de makkelijkste optie. Ook bespaart een bouwcontainer huren veel tijd, energie en kosten. Lees hieronder de voordelen van een bouwafval container huren.

Waarom een bouwcontainer huren?

Tijdens de verbouwing een container voor de deur voor al het bouwafval is echt ideaal. Bij het verbouwen komt altijd meer afval kijken als dat je in eerste instantie had verwacht. Ook krijg je te maken met zoveel dingen die geregeld moeten worden dat je geen tijd hebt om zelf het puin af te voeren. Eventueel kan je naast de bouwcontainer ook een grofvuil container regelen. Zo zorg je ervoor dat al het afval direct afgevoerd kan worden.

Het huren van een bouwcontainer, ook wel puincontainer genoemd, is relatief goedkoop en levert je een flinke tijdsbesparing op. Na de verbouwing wordt de container netjes opgehaald door het afvalverwerkingsbedrijf. Zo heb je zelf geen omkijken naar het afvoeren van het puin en bouwafval. 

Ook is het ideaal dat al het afval en puin tijdens het verbouwen direct in de container gegooid kan worden. Met een container voor de deur is het een stuk makkelijker om het afval direct af te voeren, waardoor de ruimte waarin verbouwd wordt opgeruimd wordt. Door rondslingerend puin en gereedschap te voorkomen verklein je de kans op vervelende ongelukken tijdens de verbouwing.

Bouwafval laten afvoeren door aannemer of sloopbedrijf

Ben je van plan om een aannemer of sloopbedrijf in te schakelen voor de verbouwing? Dan is belangrijk om goed te bespreken wat te doen met het bouwafval. Regelen zij dat dit netjes wordt afgevoerd of moet je zelf een bouwcontainer regelen. Veel aannemers- en sloopbedrijven bieden de service om het bouwafval af te voeren tijdens de verbouwing.

Related posts