Wat zijn de voordelen van een NEN2580 meetrapport?

voordelen NEN2580 meetrapport

Een NEN2580 meetrapport wordt opgesteld, wanneer een gebruiker het gebruiksoppervlakte en de inhoud van een gebouw wil weten. In verschillende situatie kan het opstellen van een dergelijk rapport het overwegen waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je wilt weten of het aanvragen van een energielabel verplicht is! Bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van meer dan 50 vierkante meter moeten een energielabel overhandigen bij de verhuur of verkoop van de ruimte. Naast het feit dat de informatie uit een NEN2580 meetrapport in verschillende situaties van pas komt, zijn er meer voordelen die deze rapporten interessant maken. In dit artikel lees je er meer over. 

Bespaar tijd met een NEN2580 meetrapport

Door voor het uit laten werken van een NEN2580 meetrapport te kiezen, kun je veel tijd besparen. Het opmeten van het gebruiksoppervlakte en de inhoud hoef je niet langer zelf te doen. Dit wordt voor je gedaan! In de NEN2580 staan de exacte richtlijnen voor het opmeten van een gebruiksoppervlakte. Hoe zit het bijvoorbeeld met schuine wanden op zolder? Zou je de oppervlakte zelf meten, dan is de kans op fouten relatief groot. Iets wat je liever voorkomt! 

Toedelen van ruimtes aan huurder

Bij de verhuur van een groot bedrijfspand wil je huurders de exacte maten van de door hen gehuurde ruimte kunnen geven. Het laten opstellen van een NEN2580 meetrapport is om die reden aan te raden. Je kunt zo precies aantonen, volgens welke richtlijnen de oppervlakte gemeten is. Ook de huurprijs voor een bepaalde ruimte kun je vaststellen op basis van de uitkomsten van het NEN2580 meetrapport. Het voorkomt discussies en onenigheden met huurders in een later stadium. 

Verkoop van een pand

Aansluitend op het punt over de verhuur van ruimtes, is het voordeel wat een NEN2580 meetrapport oplevert bij de verkoop van het pand. Een potentiële koper weet exact hoe groot de gebruiksoppervlakte is en welke inhoud het pand heeft. Dit maakt het makkelijker om de waarde van het pand in te schatten. 

Direct een NEN580 meting aanvragen bij een gecertificeerde aanbieder? Ga naar NENmetingen.nl voor meer informatie!

 

Related posts