Cementtegels

Cementtegels worden ook wel Portugese tegels of patroontegels genoemd. Kenmerk van deze steen is dat ie behoorlijk poreus is en in huis de nodige extra aandacht vraagt. Met cementtegels haal je wel echt iets extra’s in huis, zoveel is zeker al blijkt dat de tegelzetters je deze tegels bepaald niet aanbevelen.

Polijsten

Niet dat de tegelzetters de oude cementtegels niet mooi vinden, integendeel zelfs. Cementtegels leggen vergt echter iets extra’s. Zo moeten ze cementtegels polijsten en impregneren om tot het beste resultaat te komen. Dit staat het snelle werk dat deze vakmensen gewend zijn te leveren in de weg.

Ga niet met bleek aan de slag

Voor je kiest voor cementtegels, moet je zelf wel even wat zaken op een rij zetten. Heb je smetvrees en word je erg nerveus van een plekje, zie dan af van de cementtegel. Helemaal schoon wordt een cementtegel namelijk nooit. Je kunt het gewoon proberen met de dweil en de stofzuiger, alleen echter met speciale reinigingsmiddelen kun je ervoor zorgen dat de tegels weer helder worden. Voor veel mensen is het niet kunnen wegwrijven van een plekje reden om iets anders te kiezen. Ben jij zo iemand, kies dan niet voor de cementtegel. Hoe mooi die tegel dan ook is.

Tegels worden hoe dan ook vuil

Hoe schoon je ook bent, vuil worden de tegels altijd. Mensen komen langs en nemen vuil mee naar binnen. Daar is geen ontkomen aan zeker als het buiten de deur minder goed weer is. Uiteraard houd je de tegels wel gewoon schoon met de reguliere doek, dweil en stofzuiger, leg je erbij neer dat je de vlekken alleen met een speciaal reinigingsmiddel echt van de tegel krijgt en zorg dus dat je dit product in huis hebt. Gebruik nooit bleek, dit is schadelijk voor de tegel. Maar verder, verder koop je een tegel die echt prachtig is, die iets toevoegt aan elke woning en elke ruimte en die zijn gelijke niet kent. En dat de tegelzetters er niet zo’n zin in hebben is even niet jouw probleem, die gaan echt wel met de cementtegels aan de slag en zorgen voor een prachtig resultaat in de vorm van een bijzonder fraaie vloer.

Haal iets bijzonders in je huis

Met deze unieke tegels haal je dus iets bijzonders in huis; tegels die extra onderhoud vragen en die bij bepaalde tegelzetters als de bekende rode lap op de stier werken.  Bovendien moet je met deze tegels in je huis niet nerveus worden van een vlekje meer of minder, er moet wel in je huis geleefd mogen worden anders kun je stapelgek worden. Kun je daar mee omgaan, dan kun je je geen mooiere tegel wensen dan de cementtegel.

De tegels zijn echt, vol van kleur en ze zijn afhankelijk van je smaak op de meest prachtige wijze bewerkt.  Let op; je hebt ook tegels op de markt die zich afficheren als cementtegel, maar wat in werkelijkheid niets meer zijn dan een keramische tegel, een nogal slap aftreksel van de echte steen van cement. Trap daar niet in, want deze keramische tegels geven toch een heel ander beeld dan de echte cementtegels. Dit zijn namelijk niets meer dan gewone tegels waarop iets geprint is. Deze variant is in elke bouwmarkt te koop en worden vaak ook en dat volkomen ten onrechte cementtegels genoemd.

Related posts