Waarom ook u een futon bed zou moeten hebben

Heeft u weleens gehoord van een futon bed? Als u ooit in Japan geweest bent, weet u vast wat een futon is. De futon is van oorsprong een Japans bed, maar ook in het Westen wordt dit bed veel gebruikt. Het matras is erg licht en is hierdoor eenvoudig mee te nemen. Bovendien is een futon matras oprolbaar, waardoor u het matras eenvoudig kunt opbergen. In Japan wordt het bed meestal zonder onderstel gebruikt, waardoor het matras overdag geen ruimte in beslag neemt. Als u het belangrijk vindt om de ruimte in uw woning optimaal te benutten, dan is de futon hiervoor ideaal. Wilt u graag meer weten over de futon? Hieronder leest u alles dat u moet weten voordat u een bed bestelt!

Zijn de futons in het Westen anders dan die in Japan?

U kunt de futons die ze in Japan gebruiken ook in Nederland bestellen, maar over het algemeen zijn de futons in het Westen net iets anders. In Japan worden deze bedden vaak op een tatamivloer gelegd, daarom wordt de futon ook wel tatami bed genoemd. In Nederland zijn de vloeren over het algemeen iets harder. Bovendien is het hier ook gebruikelijker om een bed met onderstel aan te schaffen. In Nederland wordt het futon bed in de meeste gevallen dus met onderstel geleverd. Verder kunt u ervan uitgaan dat de futon hier net zo zacht is als die in Japan.

Een van de grootste voordelen van de Japanse futon is dat u deze eenvoudig kunt oprollen en weg kunt leggen. Dit maakt het bed geschikt voor als u visite heeft, maar ook mensen met een kleinere kamer kunnen hier veel profijt van hebben. Vindt u het maar niets om het matras direct op de vloer te leggen, maar wilt u de ruimte wel optimaal kunnen benutten? Dan is de futon bedbank een goede optie. Dit meubelstuk is een combinatie van een bed en bank. Hierdoor hoeft u niet twee verschillende meubelstukken aan te schaffen, waardoor u een hoop ruimte bespaart.

Andere gunstige eigenschappen van het futon bed

Het futon bed is ideaal voor iedereen die graag meer ruimte heeft, maar dit is lang niet het enigste voordeel van de futon. Er zijn namelijk ook een hoop mensen die een futonbed van 120×200 aanschaffen dat niet zo eenvoudig te verplaatsen is. Waarom deze grotere bedden zo geliefd zijn? Omdat een futon bed ook erg zacht is! Bovendien is een futon doorgaans ook goedkoper dan een boxspring bijvoorbeeld. Als u zeker wilt zijn van een goede nachtrust, dan is de futon een zeer goede keuze. De futon kunt u na het slapen eenvoudig uitkloppen met behulp van een mattenklopper. Het is wel belangrijk dat u dit regelmatig doet, zodat de vulling van het bed zacht blijft. Verder heeft de futon weinig onderhoud nodig en is het een zeer comfortabel bed. Lijkt dit bed u wel iets? Dan is het aan te raden om er eens een te bestellen. Kijkt u bijvoorbeeld bij TexelseSlaapfabriek.nl voor een ruim aanbod futon matrassen en futon bedden.

Related posts