5 Tips voor een scandinavisch interieur

scandinavische interieur

Veel mensen dromen van een prachtig Scandinavisch interieur. Wat velen niet weten is dat dit ook relatief eenvoudig is aan te leggen in een Nederlandse woning. In deze blog geven we je de tips die nodig zijn om een prachtig Scandinavisch interieur in jouw woning te realiseren!

1. De vloer

De vloer is één van de belangrijkste onderdelen die horen bij een Scandinavisch interieur. Belangrijk is dat de vloer van hout is en dan het liefst in een witte kleur. Dit zorgt er namelijk voor dat de ruimte waar jij je in begeeft ook opener en groter overkomt. Toch is het belangrijkste effect hiervan misschien nog wel dat de witte kleur ervoor zorgt dat andere elementen in de ruimte meer worden geaccentueerd.

2. De kleuren

Kleur is een essentieel onderdeel om de sfeer goed over te laten komen. Om de Scandinavische sfeer te creëren zal net als bij de vloer een witte kleur niet misstaan. Wel kunnen ook andere rustige kleuren zoals grijs en worden toegevoegd. Lichte kleuren zorgen er daarnaast voor dat het daglicht een betere weg vindt naar binnen toe.

3. Moderne vormgeving

Het interieur van Scandinavische landen staat erom bekend dat het strak is afgewerkt. Belangrijk is dat er niet te veel accessoires worden toegevoegd in de ruimte, omdat dit voor weinig afleiding zorgt. Tegelijkertijd gaat er zo juist meer aandacht naar de accessoires die er wel zijn. Scandinavisch interieur wordt ook wel modern interieur genoemd vanwege de strakke lijnen en de basic uitstraling.

4. Gebruik de natuur

Een Scandinavische sfeer staat gekoppeld aan de natuur. Om dit Scandinavische gevoel naar voren te brengen moeten er dus natuurlijke onderdelen aanwezig zijn. Het beste is hout te gebruiken. Hout is een materiaal wat in Scandinavië in overvloed is en daarom komt het ook vaak terug in Scandinavische interieur. Door simpelweg hout toe te voegen aan het interieur ontstaat direct een natuurlijke sfeer in de woning. Daarnaast zijn andere onderdelen zoals planten goed toe te voegen waardoor het in huis gelijk natuurlijker wordt. Let wel op dat er niet te veel accessoires worden toegevoegd, aangezien het interieur wel de strakke en moderne vibe moet behouden. Hoe minder accessoires, hoe meer accent er wordt gelegd op de accessoires die er zijn.

5. Warme uitstraling

Tot slot draait het natuurlijk om een warme uitstraling. Dit is goed te creëren door middel van een openhaard. Dit past zeker goed bij een Scandinavische woning. Mocht dit niet mogelijk zijn, zijn er ook andere manieren om een warme uitstraling te creëren. Denk hierbij aan de accessoires die aanwezig zijn. Licht is een goed middel om deze warmte te creëren. Een goed verlichte kamer zorgt direct voor veel sfeer. Daarnaast zijn er ook accessoires die sfeer verhogend werken.

Related posts