Wat is de beste weer app anno 2019

De goede oude tijd, de tijd waarin we het weer vonden in de krant of het lokale nieuws keken om de laatste voorspellingen van het weer op te pikken. Gelukkig zijn die dagen over. De smartphone die we tegenwoordig bijna allemaal altijd bij ons dragen werkt als een eigen weerstation. Een weer app vertelt je alles wat je maar zou willen weten over de huidige weersomstandigheden en geeft een voorspelling geven voor de komende periode. Hier een overzicht van apps die volgens ons in de lijst horen te staan van de beste weer app anno 2019.

1 Weather Timeline

Beste weer app 1

Onze eerste keus gaat uit naar de app en widget Weather Timeline. Dit is één van de meest uniek ontworpen weer apps in de “Google Play Store”. Of je nou snel even het weer van nu wilt bekijken of een duik wil nemen in alle statistieken die deze app te bieden heeft. Weather Timeline heeft alles wat je nodig hebt en is aan te passen naar je eigen lokale omgeving.

2 1Weather

1Weather weer app 2

1Weather is al een tijdje in omloop en is nog steeds een groot favoriet onder de Android gebruikers. Het design is ontworpen om zo gemakkelijk mogelijk de app te kunnen gebruiken. Je kunt in één oogopslag het weer zien omdat de app gebruik maakt van een “animated” achtergrond en veel icoontjes. Ook kan je met deze app het weer goed bekijken van uur tot uur, wat deze app één van de beste weer apps maakt. Ook beschikt de app over een live radar zodat je altijd de huidige neerslag en verwachtingen kan bijhouden.

3 AccuWeather

Beste weer app 3

Accuweather is één van de bekendste weer apps die er op dit moment bestaat. Deze app biedt oneindig veel verschillende features gevarieerd van een uitgebreide voorspelling tot een live radar van je huidige locatie. De meest unieke functie die de app onlangs heeft toegevoegd is de “MinuteCast”. Deze functie geeft een voorspelling die per minuut blijft updaten. Je weet dus precies hoeveel minuten het nog duurt voordat het begint met regenen en hoe lang de regen nog duurt.

4 Dark Sky

Dark Sky weer app 4

Dark Sky was een populaire app voor iPhone gebruikers. Het is een lange tijd een “Apple Store” app geweest en was niet beschikbaar voor Android gebruikers. Tegenwoordig is de app beschikbaar op beide OS. De Go-to van deze app is net als bij de vorige app dat je tot op de minuut ziet wanneer het gaat regenen en wanneer de regen weer stopt. Er zit één nadeel aan deze app verbonden. Dat is een abonnement van 2,99 per jaar voor de premium features. Niet veel mensen betalen tegenwoordig nog voor een weer app.

5 Google

Beste weer app 5

Op plek nummer vijf staat ons oude vertrouwde Google. Google Search heeft een goede ingebouwde weer app. Het grote voordeel van Google is dat als je een weer gerelateerde vraag stelt in Google Search, dan wordt deze beantwoord met een mooi overzicht van het weer. Op android is het mogelijk om hier een widget van maken en in dit te stellen op je homescherm. Ook kan je vanuit het overzicht naar de app zelf van Google, wat het allemaal vrij simpel maakt.

6 NOAA

NOAA

Voor de echte hardcore weer nerds is NOAA een app die zeker in deze lijst moet staan. Deze app krijgt zijn informatie van de National Oceanic and Atmospheric Administration. Het mag dan niet de mooiste app zijn qua ontwerp, maar het is een emmer vol met erg gedetailleerd weers informatie. Deze app is niet echt nodig als je gewoon het weer wilt bekijken of even wil zien wanneer het gaat regenen vandaag. Als je alles over het weer wilt weten dan is deze app perfect voor jou.

7 Weather Bug

Beste weer app 7

WeatherBug is een hele oude app, maar nog steeds een goede keus voor Android gebruikers. Ze claimen dat ze voorzien worden van het “grootste netwerk van professionele weerstations”. Een aantal unieke features die de app te bieden heeft ten opzichte van andere weer apps is een warmte index, een pollenradar en een UV index. Voor het gewone lokale weerbericht is de app ook gewoon goed te gebruiken met zijn makkelijke interface.

8 Weather Channel

Weather Channel

Weather Channel is een van de meest bekende weer netwerken in de wereld. De Android app heeft het allemaal. Alle features die je verwacht van één van de beste weer apps zitten erin. Zo mag je van deze app verwachten dat hij je een alert geeft als het gaat regenen of onweren. Je kan in een gebruiksvriendelijk overzicht even snel het weerbericht bekijken of je kan naar de live radar gaan en kijken waar de wolken zich naartoe zullen verplaatsen.

9 Weather Underground

Beste weer app 9

Weather Underground gebruikt weerdata die is ingezonden door gebruikers om zo de meest accurate voorspelling te kunnen laten zien voor lokale gebruikers. Als je buurman zegt dat het begint te regenen dan zal gaat het bij jouw ook wel regenen uiteindelijk! Deze app biedt ook een live radar en alerts maar het unieke van de app is toch wel de “crowd-sourced” data die uit te lezen is in een gebruiksvriendelijk overzicht.

10 Weather Wiz

Weather Wiz

Weather Wiz is de nieuwste app op onze lijst, maar is daarentegen al één van de beste opties van deze lijst. Het frisse design is speels en handig te gebruiken. De app biedt enorm veel informatie over het weer en is er zeker één om niet te missen in de lijst van de beste weer apps. De data van de app komt van IBM Weather Company, wat je niet zomaar terug vindt in een gemiddelde weer app. Als je moe wordt van de app die je nu gebruikt voor het weer, geef dan deze nieuwkomer eens een kans en download hem in de Play Store!

Zelf een weer app waarvan je denkt dat die zeker in deze lijst thuis hoort? Laat dan een bericht achter op onze contact pagina. Zo kunnen we altijd iedereen van de juiste informatie blijven voorzien en de apps up to date houden! De beste weer app kan met de huidige progressie van technologie morgen weer anders zijn.

 

Related posts