Zuiniger wonen? Dat doe je zo!

Betaal jij je suf aan energie en water? En wil je ook wat bijdragen aan duurzaamheid? Dan is het tijd om zuiniger te gaan wonen! Dit kun je op verschillende manieren doen. De ene manier is wat moeilijker om in te stappen dan de andere. Hier enkele tips om zuiniger te wonen! 

Bespaar energie 

Energie kost veel geld. Daarnaast is het ook niet altijd op een duurzame wijze verkregen. Probeer daarom kleine dingen om wat energie te besparen. Het kan al veel schelen als je jouw apparaten thuis niet op standby zet, maar gewoon volledig uitschakelt. Je kunt er ook voor kiezen om te investeren in groene energie door zonnepanelen uit Friesland te halen. Zonnepanelen wekken zelf energie op. Dit doen ze op een natuurlijke wijze en ze zijn ook erg duurzaam. Je kunt vaak ook energie opslaan, zo wordt er ook geen energie verspilt. De gemiddelde levensduur van zonnepanelen zijn ruim 18 jaar. Het is dus een eenmalige investering waar je veel uit kunt halen!

Water besparen 

Niet alleen energie kost veel geld, maar ook water. We gebruiken dagelijks veel water. We drinken het, we douchen en we koken ermee. Het is vanzelfsprekend dat er water is. Toch kan het soms zijn dat er een tekort komt. Zo was er deze zomer ook weer een hittegolf, waar iedereen extreem veel gebruik maakte van water. Hierdoor kwam er bij verschillende waterbedrijven ook een tekort. Daarnaast is het gebruiken van extreem veel water ook erg duur. Enkele maatregelen die je zelf al kunt nemen is door bijvoorbeeld korter te douchen. Veel mensen staan erg lang onder de douche, waardoor ze extreem veel water verbruiken. 

Heb je een tuin met veel planten? Dan kost dit ook veel water. De planten moeten genoeg vocht krijgen en dit kost ook weer geld. Een manier om hierop te besparen is om een zuinig watersysteem aan te leggen. Om het nóg zuiniger te maken kun je het koppelen aan een regenton. Een regenton vangt regenwater op dat je vervolgens kunt gebruiken voor het bewateren van jouw planten. Ideaal!

Er zijn dus verschillende manieren om zuiniger te wonen. Van dure investeringen tot simpel gezegd even wat korter douchen. Success met het bezuinigen!

Related posts