Waarom kun je het beste voor een gietvloer kiezen?

Een giet vloer is een gegoten vloer zoals de naam al zegt. Het gietsel bestaat uit een goedje zoals PVC of polyurethaan. Het grote voordeel van deze vloer is dat deze vrijwel onderhoudsvrij is. Omdat er geen naden en kieren in een giet vloer zitten kan deze makkelijk worden schoongemaakt. Vuil kan zich dus niet snel meer ophopen. Daarbij komt nog dat een gegoten vloer een moderne en luxe uitstraling geeft aan het interieur. De vloer zorgt voor een moderne en strakke look en past mooi bij een modern interieur. De giet vloer is in veel soorten kleuren verkrijgbaar. Zo is er altijd wel een giet vloer die bij de woonwensen past samen met het interieur. Gietvloeren hebben bepaalde aspecten zoals slipvastheid waardoor uitglijden onmogelijk wordt. Ander voordeel is dat de vloer eigenlijk altijd meegaat omdat deze vochtbestendig is. In tegenstelling tot laminaat en hout wat kan gaan rotten.

Gietvloer kleuren en toepassingen in de woning

Bij elk interieur en voor elke ruimte is er wel een gegoten vloer verkrijgbaar. Zo kan de giet vloer worden toegepast in de woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer en bijkeuken. Ook is de vloer in allerlei kleurtinten te gieten zoals gemixte beton effect gietvloeren, natuursteenlook zoals marmer maar ook felle hippe en speelse kleuren. Nog niet helemaal duidelijk welke kleur het beste past? Je kunt de kleur kiezen aan de hand van een kleurenschema zodat de kleur exact een match is met de rest van het interieur in de desbetreffende ruimte. Ook kan een deel van een giet vloer in de ene kleur worden gegoten en het andere deel in een andere kleur. Kleuren kunnen op basis van RAL, NCS en Sikkens worden gemixt. Voornamelijk worden de effen en beton look giet vloer kleuren het meest gekozen omdat dit rustige, fijne en luxe kleuren zijn.

Hoe komt de beton look gietvloer tot stand?

Betonlook gietvloer kleuren zijn een mengeling van grijstinten van polyurethaan. De kleuren worden ter plaatse gemengd door de vakman die de vloer gaat gieten zo kan alsnog worden bekeken of de kleuren goed matchen en goed zijn gemengd passend bij het interieur. Vervolgens wordt het mengsel verspreid gegoten over het vloer oppervlak. Tijdens het gieten kan de structuur van de vloer in betonlook nog wat worden aangepast naar wens. De gietvloer is uniek en maatwerk. Zelf leggen is absoluut af te raden omdat gieten specialistisch vakwerk is. Een vakman bereikt het beste en meest professionele resultaat.

Related posts