Outdoorchef

Lees in dit artikel over heerlijk buiten in de tuin kokkerellen. Veel mensen, en daarin zijn de mannen in de meerderheid, zijn BBQ chef. Vooral voor die doelgroep in deze tekst wat extra informatie.

Beter goed overgenomen dan slecht verzonnen

Het beste wat wij van Australiërs over hebben genomen is toch de barbecue. Dan misschien als tweede het kruiden van eten wat meer uit Azië komt. Er is dus niets Nederlands aan barbecueën, maar toch lijken wij Hollanders voorop te lopen. Vergeleken met andere landen hebben wij ronduit goede vleespakketten voor de barbecue en de lekkerste sauzen. In andere landen gaat het stukje vlees roosteren maar erg primitief. In Nederland hebben we het barbecueën culinair gemaakt, tot een kunst verheven. Een hele vinding is zo’n vleespakket wat vooraf gegaard is, vaak is dat heerlijk gekruid, en de laatste finesse is dan een kant en klaar sausje uit een flesje. De barbecue kan dan niet mislukken. Vaak zijn al deze producten tijdens het zomerseizoen bij de supermarkt te verkrijgen, je hoeft dus niet naar een speciaalzaak.

Na makkelijk komt het verfijnen

Menig outdoorchef is blij met de barbecue op gas. Het is makkelijk en schoon. Maar menig BBQ chef vindt alleen al de geur van houtskool heerlijk, en dan moet het grillen nog beginnen. Houtskool geeft toch wel die finishing touch aan het heerlijk gekruide geroosterde vlees. Hierdoor gaat menig BBQ chef terug in de tijd, als de mogelijkheid er is, terug naar de oude vertrouwde barbecue op houtskool. De barbecue liefhebber gebruikt dan alleen de barbecue op gas in een tuin waar bijvoorbeeld bovenwoningen zijn, want je wil toch niet je bovenburen in de rook zetten? Het verfijnen gaat dan door, eigen sauzen maken, zelf het vlees marineren. Een groeiende groep zijn de vegans, zij eten geen vlees, maar willen wel feestelijk buiten hun eten bereiden. Een creatieve outdoorchef kan veel gerechten maken die volledig vegan zijn, en online is veel ter inspiratie te vinden. Een ronduit goede barbecue om op de meeste creatieve manier gerechten te maken met als extra die heerlijke houtskoolaroma, is de Everdure Cube die makkelijk mee te nemen is. Mocht met houtskool stoken niet kunnen, dan is de Everdure Furnace zeer functioneel. Van het merk Rösle zijn prima alternatieven op gas, en sommigen zijn al meer zo’n outdoor kitchen. Uiterst chique is een Yakiniku keramische barbecue met onderstel.

Meer weten? Klik hier

Related posts