Een beginnersgids om je kamerplanten in leven te houden

Zeg het even hardop tegen jezelf. Je bent geen plantendoder. Je hebt geen groene vingers nodig. Het enige wat je nodig hebt is wat basisinformatie en een paar tips om te leren hoe je het beste voor je groene vrienden kunt zorgen. Als je wilt dat je kamerplanten goed gedijen zijn er een paar dingen waar je over na moet denken. Het gaat om het type plant dat je kiest, de plaats waar je het plantje zet en wanneer en hoe je het water geeft.

Je wilt ook wat algemene kamerplantenverzorging leren. Wat je het hele jaar door moet doen (naast het bewonderen van je plant). Blijf lezen voor een compleet en gemakkelijk te volgen schema voor de verzorging van je kamerplanten.

Kies de juiste plant

De meeste populaire planten die aan het publiek worden verkocht zijn planten die zijn geselecteerd om te kunnen overleven in onze huizen. En ze worden meestal gekozen omdat ze ook vrij gemakkelijk te verzorgen zijn. Plantenverkopers willen echt dat je slaagt.

Als je op het punt staat om een nieuwe plant te gaan kopen, lees dan eerst waar en hoe je binnenplanten kunt kopen. Lees waar je de beste kamerplanten kunt vinden en hoe je de juiste keuze kunt maken voor jou en je huis.

Succulenten zijn een goede keuze als je de neiging hebt om te vergeten je planten water te geven. Ze zijn zeer droogtebestendig en gemakkelijk te verzorgen.

Licht en locatie

Als je je plant thuis krijgt, is het tijd om hem op een plek te zetten waar hij het hoogstwaarschijnlijk goed zal doen.

Dit betekent dat je moet kijken naar de lichtsituatie in je huis. Alle planten hebben licht nodig om te groeien, maar sommige hebben meer of minder nodig dan andere. Het is belangrijk om het juiste licht voor je plant te vinden.

Snelle kanttekening: Denk na over de lichtsituatie in je huis voordat je je plant koopt. Heb je weinig zon, kijk dan vooral naar schaduwplanten.

Directe zon, fel licht en weinig licht zijn heel verschillend. Te weinig licht en je plant zal niet groeien en verwelken, te veel zon en je plant kan last hebben van zonnebrand. Als je het licht in je huis kent en het licht dat je plant nodig heeft, dan ben je klaar voor succes.

Als je niet weet wat voor soort licht je plant mooi vindt, of wat voor soort licht je kamer heeft, zul je je plant moeten verplaatsen om uit te vinden waar hij het beste kan.

Een goede vuistregel is dat de meeste kamerplanten over het algemeen houden van een helder raam met wat diffuse zon. Planten met felgekleurde en/of bonte bladeren houden meer van licht dan andere.

Wanneer je je plant water moet geven

De belangrijkste reden waarom de meeste kamerplanten afsterven is door overwatering. Te veel water kan je plant snel doden. Geef je plant niet alleen maar water omdat je hebt besloten om elke zondag water te geven. Misschien heeft hij het nog niet nodig.

Als je planten in goed doorlatende grond staan (zeg ja), in een pot met afwateringsgaten (zeg ja), dan moet je de meeste planten water geven als de bovenste centimeter grond droog aanvoelt.Steek je vinger in de grond om te controleren. Is de grond droog, ga je gang en geef je plant een goede beurt. Als de grond nog vochtig is van de laatste watergift, geef dan geen water. Wacht in plaats daarvan één of twee dagen en controleer opnieuw.

Related posts