Gezond thuiswerken

2e hands kantoormeubelen

Steeds meer mensen willen deels op kantoor en deels thuis werken. Maar dat heeft best wel wat voeten in de aarde. Niet alleen moet jouw computer thuis op het kantoornetwerk worden aangesloten, maar ook qua communicatie met collega´s en afspraken met klanten. Misschien wel de belangrijkste eis: je moet gezond kunnen thuiswerken. Een gezonde werkhouding hebben dus. Niet op een klapstoeltje aan de keukentafel, maar echt goede meubels. Anders krijg je snel rugklachten, pijn in je nek en in je schouders. Hoe kun je dan gezond thuiswerken? Lees onze tips.

Investeer in een goede ergonomische houding

Als kantoormedewerker zit je de hele dag achter een laptop of computer. Je moet dus goede kantoormeubelen hebben om bijvoorbeeld rugklachten te voorkomen. Maar voor die een of twee dagen per week thuiswerken wil je geen maandsalaris in kantoormeubelen investeren. Kies daarom voor 2e hands kantoormeubelen. Die zijn voordeliger dan nieuwe kantoormeubelen, maar 2e hands betekent nog steeds goede kwaliteit. Zeker als je het bij een officiële website koopt in plaats van bij een particulier. 

Welke 2e hands kantoormeubelen heb je sowieso nodig?

  • Een verstelbare bureaustoel
  • Een bureau
  • Een laptopstandaard

Daar komen nog een toetsenbord en muis bij, als je die niet van kantoor mee mag nemen. 

Verstelbare bureaustoel

Een bureaustoel moet verstelbaar zijn. Zo kun jij de voor jou ideale werkhouding aannemen. Denk aan verstelbaar in hoogte, maar ook een rugleuning die je verder rechtop of juist verder naar achteren kunt zetten.

Goed bureau

Voor de juiste ergonomische houding heb je ook een goed bureau nodig. Eentje die groot genoeg is voor jouw papieren. Maar ook een diep bureau, zodat je het computerscherm of de laptop op een armlengte afstand van je gezicht kunt zetten. Dat is wel zo goed voor jouw ogen. En heb je wat extra budget? Kies dan voor een zit-/stabureau. Dan kun je afwisselend zittend en staand werken. Hartstikke goed voor je bloedsomloop. 

Laptopstandaard

Je kunt natuurlijk de hele dag dicht op je laptop zitten, maar dat is slecht voor je ergonomische houding en je ogen. Koop dus vooral een laptopstandaard, zodat je de laptop verder weg kunt zetten én op ooghoogte. Je hebt dan wel een los toetsenbord en een losse muis nodig. Vaak kun je die van kantoor meenemen als je een dag thuis gaat werken. 

Meer tips voor gezond thuiswerken

Een ergonomische houding is erg belangrijk. Maar net zo belangrijk is de inrichting van jouw bureau. Staat je laptop op een goede afstand van je ogen? Hoef je niet met gestrekte armen te typen? En kom je makkelijk bij allerlei documenten in dat hoekje van jouw thuiswerkplek? Denk goed na hoe je jouw bureau thuis inricht. Dat is beter voor je spieren en beter voor jezelf, want een opgeruimd bureau geeft rust in je hoofd.

Related posts