Decoratie tips om het in huis zomerklaar te maken

huis zomerklaas maken

We hebben al even mogen proeven van het warme weer en daarmee begint het meteen te kriebelen om het huis in zomerse sferen te brengen. Net zoals dat er elk jaar nieuwe trends zijn op het gebied van mode, zijn er ook trends op het gebied van interieur. Ben je benieuwd hoe jij de zomer in huis haalt? Met onze decoratietips gaat dat je vast en zeker lukken.

Verse bloemen

Verse bloemen en rozen horen natuurlijk in een zomers aangekleed huis. De geur die de rozen afgeven is heerlijk en bloemen zijn natuurlijk de perfecte accessoires om jouw interieur mee op te vrolijken! Tegenwoordig zijn droogbloemen ook enorm populair. Het fijne daaraan is dat je deze niet hoeft te verzorgen, ze blijven altijd goed. Helaas geven droogbloemen niet zo’n lekkere geur af als verse bloemen of rozen.

Een zomerse krans aan de deur

Het eerste wat je kunt doen is een nieuwe krans aan je voordeur hangen. Met zo’n krans is het elke keer weer een feestje om naar binnen te gaan. Het zijn juist die kleine dingen die jouw huis een zomers tintje geven.

Zomerse kleuren

Ook binnen zijn er genoeg opties om jouw woonkamer zomerklaar te maken. Breng zomerse, lichte kleuren in huis. Vervang de hoezen van de kussentjes op de bank voor neutrale, lichte tinten. Vind je het lekker om nog onder een dekentje te liggen op de bank? Vervang het winterkleed dan ook voor een frisse fleece in een nude kleur. Uiteraard kun je op nog meer manieren meer kleur in huis brengen. Bijvoorbeeld door het plaatsen van kaarsen in verschillende kleuren, maar bijvoorbeeld ook door de lampenkappen te vervangen.

Een nieuw vloerkleed

Iets wat makkelijk aan te passen is, is een nieuw vloerkleed. De oude kun je opbergen voor in de winter en met het nieuwe vloerkleed kun je een zomers gevoel uitstralen. Een vrolijk, fris kleed wat jouw interieur een zomerse look geeft. Het zijn vaak de wat dunnere kleedjes met een vrolijk motief. Je kunt natuurlijk ook voor een effen kleur kiezen. Mintgroen bijvoorbeeld.

Voeg wat strand elementen toe

Bij de zomer denk je natuurlijk aan zon, zee en strand. Dus laten we dat gevoel ook gezellig in huis halen door wat strand elementen toe te voegen. Helemaal wanneer je niet in de buurt woont van het strand. Maak bijvoorbeeld een schaal met mooie schelpen en een bakje met zee gewichtjes.

Related posts