Hoe maak je je huis veiliger?

huis veiliger maken

Ondanks dat de criminaliteit in Nederland relatief laag ligt, wordt er dagelijks zo’n tweehonderd keer ingebroken. Wel zijn er een aantal dingen die je kan doen om je huis veiliger te maken!

Meer bescherming

Goede bescherming is enorm belangrijk om het inbrekers moeilijk te maken. Een standaard slot beschermt namelijk niet zo veel. Een raam kan daarnaast ook veel beter beveiligd worden door steviger hand en sluitwerk toe te passen. Voor sloten zijn er ook keurmerken zoals het SKG keurmerk.

Sluit alles goed af

Als je weg van huis gaat is het belangrijk om alles goed af te sluiten. Zorg dat alle ramen en deuren dichtzitten. Ook al ga je maar heel eventjes weg is het alsnog belangrijk om alles af te sluiten. Inbrekers hebben echt niet lang nodig om een huis binnen te komen. Laat daarnaast nooit de sleutel in het slot zitten. Inbrekers maak je het hiermee nog veel makkelijker om naar binnen te komen.

De uitstraling

Inbrekers zijn op zoek naar huizen waar niemand thuis is. Op het moment dat het huis er bewoonbaar uitziet zijn inbrekers minder snel geneigd om daar in te breken. Een lampje aanhouden kan bijvoorbeeld al wonderen doen. Buitenverlichting werkt hierin vaak erg goed. Op het moment dat je langer van huis weg bent, bijvoorbeeld vanwege vakantie, is het verstandig om iemand te vragen die op het huis wil letten. De buren zijn hier de meest voor de hand liggende optie omdat zij het beste zicht hebben op de woning. Daarnaast is het verstandig om alles weg te halen waarmee inbrekers omhoog mee kunnen klimmen. Een ladder is voor inbrekers namelijk ideaal. Verder zijn containers soms ook al voldoende om een inbreker te helpen, let hier dus op.

Een alarm

Een ideale methode om je huis veiliger te maken is een alarm. Op het moment dat iemand inbreekt is de kans groot dat het geluid ze al verjaagd, maar daarnaast heeft iedereen in de buurt het gelijk door als iemand inbreekt. Alarmsystemen zijn te verkrijgen in allerlei verschillende prijsklassen, overweeg dus goed alle mogelijkheden voordat je een keuze maakt.

Waardevolle spullen

Houdt er altijd rekening mee dat een inbraak kan voorkomen. Berg daarom alle waardevolle spullen op een goede plek op waar inbrekers niet snel zoeken. Op die manier bescherm je je waardevolle spullen nog meer.

Related posts