Houten shutters, stijlvol en functioneel

Houten shutters zijn jaloezieën in een houten uitvoering. Ze worden toegepast op ramen en dragen bij aan een stijlvolle uitstraling van de leefruimte. Door de houten uitvoering hebben ze echter nog meer voordelen. Ze dragen namelijk bij aan een betere akoestiek in de woning en vergroten de privacy. Geluiden van buitenaf worden bovendien gedempt door de op maat gemaakte houten jaloezieën. Daarnaast kun je de stand van de jaloezieën beïnvloeden en zo een prachtig lichtinval creëren. Dit geeft een waanzinnig effect op jouw muur of vloer. Als je gevoelig bent voor lichtinval van de zon, is de shutter perfect omdat je, door de stand van de shutter te veranderen, zelf kunt bepalen in hoeverre je het zonlicht binnen laat komen. Als je de shutters helemaal sluit, ontstaat een zonwerende situatie. Wil je echter optimaal genieten van het inkomend daglicht, dan kun je de shutters zo ver mogelijk spreiden. In tegenstelling tot kunststof- of aluminium jaloezieën, zijn de houten jaloezieën goed te reinigen. Dit is niet alleen gebruiksvriendelijk te noemen, maar het kan ook echt een doorslaggevende reden bij aanschaf zijn voor mensen met allergieën.

Hoe kies je de juiste shutters?


Bij het kiezen van houten jaloezieën is het goed, je eerst af te vragen wat de redenen is om voor deze vorm van raamdecoratie te kiezen. Als de reden van aanschaf puur gebaseerd is op de uitstraling, dan kun je je gaan verdiepen in de breedte van de shutters, de stijl en de kleur. Daarbij is het mogelijk om te kiezen, uit een ovale vorm of rechthoekige vorm, geheel afhankelijk van jouw persoonlijke wensen.
Wil je echter shutters aanschaffen om de akoestiek in je woning te verbeteren en geluiden van buitenaf te kunnen dempen, dan is het zaak in kaart te brengen welk type shutter hier het beste aan voldoet. Ook dan is het uiteraard mogelijk om deze in de door jou gewenste maat en kleur te bestellen.

Shutters laten plaatsen


Om shutters volledig tot hun recht te laten komen, is het verstandig om de ramen nauwkeurig op te laten meten. Vakkundige plaatsing zal bijdragen aan de vele voordelen die de houten shutters bieden om het gebied van lichtinval en zonwering. Zo weet je zeker dat de door jou gekozen shutters perfect worden bevestigd en kan je direct de vele voordelen ervaren die de tijdloze en functionele houten shutters jou bieden.

Related posts