Het maken van een tuinontwerp

Het aanleggen van een nieuwe tuin start altijd met het maken van een goed tuinontwerp. Dit is de blauwdruk voor het aanleggen van de tuin. Voor het maken van een tuinontwerp ga je naar een hovenier als Habro Tuinen die gespecialiseerd is in het maken van tuinontwerpen. 

Checklist

Voordat je enthousiast begint te slopen voor de verbouwing, is het goed om eerst alles al in kaart te hebben. Een overview van het kostenplaatje en van de werkzaamheden die gaan komen. Een voorbeeld van (dure) werkzaamheden kunnen sloopkosten of verhuiskosten zijn. Binnen de sloopkosten kunnen kosten van een graafmachine of shovel meegenomen worden. Alleen op die manier houd je het overzicht en voorkom je dat je ver boven het budget eindigt. Heb je hier al aan gedacht…

Voordelen van werken met een tuinontwerp

Er zijn voldoende mensen die hun tuin gaan renoveren zonder daar echt een ontwerp voor gemaakt te hebben. Ze denken dan dat het beeld vanuit hun hoofd gemakkelijk is om te zetten naar de tuin. Zonder het werken met een tuinontwerp bestaat de kans dat er het nodige over het hoofd wordt gezien. Zo wordt er duidelijk onderscheid gemaakt waar de ruimte is om te zitten en waar de planten of het gazon zich gaan bevinden. Daarbij kun je ook niet vergissen over de beschikbare ruimte omdat alles tot in detail is uitgetekend. 

Het tuinontwerp zelf maken? 

Een tuinontwerp maken is niet even gemakkelijk gedaan. Vooral wanneer je nooit eerder hebt gewerkt met bouwtekeningen en de hulpprogramma’s die hier bijhoren. Wanneer je een achtergrond hierin hebt kun je zonder problemen zelf een tuinontwerp maken. In de meeste gevallen is dit echter niet zo en kun je beter het maken van een tuinontwerpen overlaten aan een expert. Deze zal hierbij ook direct een prijsopgave meenemen. 

Uitvoering van het tuinontwerp 

Het is goed dat er met een tuinontwerp de nieuwe tuin wordt aangelegd. De vraag die nu nog rest is wie de uitvoering hiervan op zich gaat nemen. Wanneer je zelf handig bent kun je dit natuurlijk zelf aanpakken. Spreek hierbij dan wel duidelijk af wie de materialen voor het aanleggen van de tuin verzorgt. Een hovenier heeft namelijk altijd de nodige connecties dus kan ook altijd nog het materiaal voor je verzorgen. Zit je er echter helemaal niet op te wachten om de tuin aan te leggen, omdat je de expertise niet voor hebt of misschien wel helemaal geen tijd? Dan kun je de aanleg van de tuin gewoon besteden aan de hovenier die het tuinontwerp voor je heeft opgesteld. 

Related posts