Een oud huis updaten doe je zo

Heb je onlangs een oud huis gekocht om deze zelf op te knappen? Wil je de woning waarin je momenteel woont renoveren? Er zijn bij renovaties verschillende zaken om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de meterkast! Wist je dat de meterkast aan de laatste veiligheidseisen moet voldoen, wanneer je een aanpassing doorvoert aan de groepenindeling of bijvoorbeeld het type aardlekschakelaar? Het betekent zeker bij oudere woningen dat een kleine aanpassing grote consequenties kan hebben. Vergelijkbaar is het verbeteren van de beveiliging in huis. Oudere woningen zijn vaak slecht beveiligd, waardoor het verbeteren hiervan de moeite meer dan waard is. 

Maak een plan voor de renovatie van je woning

Een renovatie mislukt geheid, wanneer je vooraf geen plan uitwerkt. In het plan beschrijf je welke sloopwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd, wat de nieuwe indeling van de woning wordt, in welke volgorde werkzaamheden moeten worden uitgevoerd, enzovoorts. Het aanhouden van de juiste volgorde is in verschillende situaties erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een renovatie van de badkamer en het vernieuwen van de boiler. In beide gevallen moet er leidingwerk worden aangepast. Doe dit altijd voor het tegelwerk of bijvoorbeeld het leggen van een vloer. Het maakt het werk makkelijker en voorkomt dat klussen tweemaal uitgevoerd moeten worden. 

Schakel vakmensen in voor hulp

Wanneer je een plan uitgewerkt hebt, is het zaak om de haalbaarheid hiervan te controleren. Schakel vakmensen in om je te laten adviseren. Een loodgieter kan advies geven over de haalbaarheid van het verleggen van leidingen, een elektricien kan meer vertellen over de noodzaak van het vervangen van de elektra in huis en een slotenmaker helpt bij sloten repareren. Mogelijk kunnen de bestaande sloten blijven zitten, maar is het wel noodzakelijk om de cilinder hiervan te vervangen. Oudere woningen hebben vaak sloten waarop de kerntrekbeveiliging ontbreekt. Het maakt deze woningen gevoelig voor inbraken. Al jaren is kerntrekken een zeer populaire inbraakmethode. 

Informeer vooraf naar de expertise van een vakman 

Om er zeker van te zijn dat een vakman de klussen op een correcte wijze uitvoert, is het raadzaam om vooraf te informeren naar de expertise van een loodgieter, elektricien of slotenmaker. 

Voer sommige klussen zelf uit met het juiste gereedschap

Om de kosten van een renovatie van je woning te drukken kun je een deel van de werkzaamheden zelf uitvoeren. Dit helpt je niet alleen te besparen op de kosten, maar is ook nog eens hartstikke leuk! Wie droomt er niet van een woning, waarin een groot deel van de werkzaamheden zelf is uitgevoerd? Bij het uitvoeren van werkzaamheden tijdens een renovatie of verbouwing, is het belangrijk hier de juiste materialen en gereedschappen bij te gebruiken. Het verzekert je van een fraai eindresultaat en voorkomt dat werkzaamheden twee keer moeten worden uitgevoerd. 

Tip: op internet vind je diverse stappenplannen en handige instructievideo’s, waarin wordt uitgelegd hoe je de verschillende klussen uitvoert. Door deze stappenplannen heel nauwkeurig te volgen verklein je de kans op complicaties aanzienlijk. Denk bijvoorbeeld aan lekkages, door leidingstukken die niet goed op elkaar aansluiten.

Related posts