6 tips voor het creëren van een industriële keuken 

De industriële stijl is de afgelopen jaren enorm populair geworden in interieurontwerp, vooral als het gaat om keukens. Deze ruwe en stoere stijl combineert functionaliteit met een unieke esthetiek, waardoor een ruimte ontstaat die zowel modern als vintage aanvoelt. Als je van plan bent om een keuken in industriële stijl te creëren, zijn hier zes handige tips om je op weg te helpen.

Blootgesteld metselwerk en beton

Een kenmerkend element van een industriële keuken is het gebruik van ruwe materialen zoals bakstenen en beton. Overweeg het blootleggen van muren met metselwerk of het laten zien van betonnen oppervlakken. Deze onbewerkte texturen voegen karakter en authenticiteit toe aan de ruimte.

Open rekken en metalen opslag

In plaats van traditionele bovenkasten kun je open rekken gebruiken om je keukengerei en servies te tonen. Kies voor metalen rekken of roestvrij stalen opslagsystemen om de industriële uitstraling te versterken. Hierdoor krijgt je keuken een minimalistisch en georganiseerd gevoel.

Ruwe houten accenten

Hout is een geweldig materiaal om warmte en textuur toe te voegen aan een industriële keuken. Kies voor ruwe houten planken voor je werkbladen of gebruik gerecyclede houten balken voor open rekken. Deze natuurlijke elementen brengen een evenwicht in de ruimte en zorgen voor een gezellige sfeer. Als je geen zin hebt om echt hout in je keuken te verwerken, kan je dit ook op een slimme manier doen. Zo kun je bijvoorbeeld je aanrecht wrappen met interieurfolie van houtlook. Dit geeft de sfeer van hout, maar het gemak (en de kosten) van folie. 

Industriële verlichting

Verlichting speelt een cruciale rol in het creëren van de juiste sfeer in een industriële keuken. Hanglampen met een vintage industriële uitstraling, zoals fabriekslampen of metalen lampen, zijn perfect om een statement te maken boven een kookeiland of eettafel. Ze voegen niet alleen licht toe, maar dienen ook als decoratieve elementen.

Metalen accenten

Om de industriële stijl te versterken, kun je metalen accenten toevoegen aan je keuken. Denk aan roestvrijstalen apparaten, metalen handgrepen en kranen, en metalen spatwanden. Deze details voegen een vleugje glans en moderniteit toe aan de ruimte, terwijl ze tegelijkertijd een robuuste uitstraling behouden.

Minimalistische kleurenpalet

Kies voor een minimalistisch kleurenpalet dat past bij een industriële keuken. Denk aan neutrale tinten zoals wit, zwart, grijs en bruin. Deze kleuren creëren een tijdloze en ingetogen basis, waardoor andere industriële elementen beter tot hun recht komen. Voeg eventueel een vleugje kleur toe met accenten zoals keukengerei, kussens of planten.

Related posts