Authentiek huis opknappen zonder de schoonheid verloren te laten gaan

Voorkom dat de authentieke uitstraling van een woning verloren gaat bij het renoveren hiervan, door te investeren in het behoud van deze kenmerken. Een typisch voorbeeld van een authentiek kenmerk in een oudere woning is het glas in lood, wat men vaak boven de voordeur of in de deur van de hal gebruikt. Het geeft een woning karakter! Zonde, om deze elementen te vervangen voor strakke en moderne alternatieven. Ook oudere woningen zullen echter eens in de zoveel tijd gerenoveerd moeten worden. Mogelijk past het hang- en sluitwerk op de deur niet meer bij de hedendaagse trends, of is het noodzakelijk om de elektra in huis te vernieuwen om een overbelasting van het stroomnet in je woning te voorkomen. 

Beveiliging van je authentieke woning verbeteren

Het verbeteren van de beveiliging van een authentiek huis betekent niet, dat je het hang- en sluitwerk volledig moet vernieuwen. Vaak is het voldoende wanneer de cilinder van het slot vervangen wordt. Een cilinder vervangen kun je zelf doen, wanneer je hier online een stappenplan voor zoekt. Verstandiger is het echter om het vervangen van de sloten over te laten aan een slotenmaker. De hulp van een slotenmaker komt bijvoorbeeld goed van pas, wanneer de nieuwe cilinder te los in het slot steekt. Dit zou het slot onveilig maken. 

Naast de mogelijkheid om de cilinder te vervangen, kun je het aantal contactpunten tussen de deur en deurpost verbeteren. Het aantal contactpunten is bepalend voor de weerbaarheid van het slot. Voor inbrekers is het makkelijker om twee punten op de deur open te breken, dan bijvoorbeeld drie of vier punten. 

Magneetcontacten aan een alarmsysteem koppelen

Naast het gebruik van een stevig slot op de deur, is het raadzaam om te kiezen voor het gebruik van magneetcontacten. Magneetcontacten worden op de deur en deurpost gemonteerd. Zodra het contact tussen de kleine magneetjes onderbroken wordt, zal het ingeschakelde alarm geactiveerd worden. Dit gebeurt vanzelfsprekend niet, wanneer het alarm uitgeschakeld blijft. Handig, wanneer je kinderen overdag via de voordeur naar buiten gaan om te spelen met hun vriendjes! Het voordeel van kleine magneetjes is dat ze nauwelijks opvallen. Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld een grote bewegingssensor aan het plafond. 

Elektra in huis vernieuwen met een elektricien

Naast het verbeteren van de beveiliging in huis, kan ook het vernieuwen van de elektra noodzakelijk zijn. Wist je dat een aanpassing aan de elektra in huis betekent dat ook de meterkast moet voldoen aan de laatste veiligheidseisen? Het verbeteren van de elektra is een absolute must, wanneer je bijvoorbeeld nog stopcontacten gebruikt zonder rondaarde. Het kan hele gevaarlijke situaties opleveren! Een elektricien kan je helpen deze stopcontacten te vervangen voor een alternatief met randaarde. Niet alleen goed voor je veiligheid, maar ook om de kans op bijvoorbeeld een kortsluiting en daarmee stroomstoring te verkleinen. 

Breid je een authentieke woning uit met een nieuwe ruimte? In dat geval zal het noodzakelijk zijn de meterkast van een extra groep te voorzien. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de bestaande groep overbelast raakt. 

Related posts