Wat kun je doen als je je verveelt?

verveling

Helemaal niks te doen vandaag? Vraag jij je ook, af wat kun je doen als je je verveelt? Kijkend naar een lege agenda, aan het bedenken wat je eens zal gaan doen op een saaie dag als deze. Er is uiteraard niks mis met een dag waarin je eigenlijk helemaal niks hoeft te doen. Dit zorgt voor een stukje rust in je leven en zal je altijd ten goede komen. Maar wat zijn nou leuke dingen om te doen op zo’n dag om er toch iets moois van te maken? Wij geven je een aantal tips zodat jij prima de dag door kan komen zonder je te vervelen, maar wel gewoon lekker de rust blijft pakken!

Volg een online cursus of tutorial

Een van mijn top aanraders om te doen tegen verveling is het volgen van een online cursus, bijvoorbeeld via YouTube. Op YouTube staan oneindig veel tutorials. Het is aan te raden om te kiezen voor het spelen van een muziek instrument. Voor een paar tientjes heb je tegenwoordig al een tweedehands akoestische gitaar. Op YouTube staan talloze tutorials en lessen om zonder enige ervaring gitaar te leren spelen. Het bespelen van een instrument kan in de loop der tijd veel zelfvoldoening geven. Én het is natuurlijk leuk om vanuit het niets je vrienden of familie te verassen door opeens een instrument te spelen die ze nog nooit in je woonkamer zagen staan.

Lees informatieve blogs en breid je kennis uit

Wat ook altijd goed helpt om door verveling heen te komen is het lezen van informatieve blogs. Ga op zoek naar een fashion of woonblog en lees lekker door de artikelen heen. Hier kan (net zoals je eigenlijk nu doet) nog wel eens nuttige informatie staan waar je ook wat aan hebt! Leer koken, geef je huis een nieuwe inrichting of neem de achtertuin op de schop. Alle informatie wat je maar zou willen weten kan je vinden in deze blogs.

Verdoe geen tijd en maak het huis schoon

Als je je dan toch aan het vervelen bent (en dit geldt ook voor mannen) ga dan gewoon is lekker het huis van voor naar achter schoonmaken. Staat de lente voor de deur? Pak dan het ramenwas setje uit de kast en maak de ramen weer glanzend! Stofzuigen, dweilen, opruimen, vuil buiten zetten, noem het maar op. Nadat alles gedaan is zal elke volgende handeling in je huis een stuk prettiger aanvoelen. Het zorgt zelfs voor een stukje rust in je hoofd. Dus heb je nog inspiratie om iets met yoga te doen? Doe het dan nadat je huis schoon is. Plus de verveling is uiteraard een stuk minder nu.

Haal verse ingrediënten en maak wat lekkers

Wat je ook kan doen als je een dag niks te doen hebt is naar de lokale markt (of supermarkt) gaan en verse ingrediënten halen om eens heerlijk te gaan koken. Maak het zo uitgebreid als dat kan. Snuffel rond op het internet voor geweldig recept. Er zijn genoeg blog websites die goede informatie verschaffen over de mogelijkheden in een keuken.  Kijk is of je alle juiste benodigdheden in de keuken hebt liggen. Het is ook altijd leuk om je keukengerei uit te breiden met spullen die het koken leuker en makkelijk maken. Gezond koken is uiteraard ook heel belangrijk. Voor tips over gezondheid ben je ook op een goede plek op deze pagina!

Werk LinkedIn bij en update je CV

Mocht je jezelf betrappen op het feit dat je CV al een tijdje achterloopt. Of dat je LinkedIn profiel lange tijd terug voor het laatst is bijgewerkt? Ga hier dan eens mee aan de slag. Het is belangrijk voor jezelf en uiteraard voor de toekomst om een profiel te hebben wat up-to-date is. Zelfs als je gewoon werkt is het verstandig om ten alle tijden een LinkedIn te hebben die jouw huidige situatie laat zien en wat je sterke punten zijn. Als je al een tijdje dezelfde baan hebt dan leer je natuurlijk ook van alles bij. Werkend leren is goed en moet je dus ook op je CV of profiel benoemen. Er zullen altijd bepaalde skills en vaardigheden zijn waar je steeds beter in wordt. En ook dit helpt je natuurlijk om weer een paar uur productief de dag door te komen!

Related posts