Hoe verjaag je mollen in de tuin?

Hoe verjaag je mollen?

Heb jij een tuin waar molshopen in voorkomen? Dan leeft er een mol onder de grond. Maar hoe verjaag je die mollen de tuin uit? In deze blog krijg je de tips die uitleggen hoe je afkomt van alle mollen in de tuin.

Een mollenverjager

Als je zo snel mogelijk van de mollen in je tuin af wilt is het misschien een goede optie om een mollenverjager te kopen. Dit is een buis die in de grond kan worden geplaatst. Deze buis zal vervolgens trillingen de grond in sturen op een frequentie die mollen niet prettig vinden. Deze trillingen zorgen er langzamerhand voor dat mollen geïrriteerd raken en een andere plek gaan opzoeken. Hierdoor verlaten ze normaal gesproken vanzelf je tuin.

Alternatieve optie

De mollenverjager vinden mensen vaak erg duur. Daarom is er ook een goedkope optie waar je niks voor hoeft te kopen. Het enige wat nodig is is een fles van glas. De bedoeling is dat deze fles omgekeerd in het einde van een mollengang wordt geplaatst. Belangrijk is wel dat de fles leeg is en er geen dop meer op zit. De wind zal hierdoor namelijk op een bepaalde manier de gang ingaan, wat de mollen niet als prettig ervaren. Ook dit heeft met het geluid te maken.

Geur

Verder hebben mollen een hekel aan bepaalde geuren. Met name de geur van bepaalde planten wordt slecht gewaardeerd door mollen. Euphorbia lathyrus en Fritillaria imperalis zijn goede voorbeelden van planten die mollen als niet prettig ervaren. Deze geuren kunnen het beste in de gangenstelsels worden geplaatst als dit mogelijk is. Een andere mogelijkheid is om dit effect te creëren met een mengsel van afwasmiddel, olie en cayennepeper. Voeg deze drie samen en je hebt een mengsel dat mollen niet kunnen verdragen. Zo ervaren mollen hierbij een branderig gevoel, waardoor ze deze plekken gaan proberen te ontwijken. Het nadeel hierbij is dat deze oplossingen mogelijk weinig effect kan hebben als de gangenstelsels erg groot zijn. Dit is wel goed mogelijk, aangezien een hoop mollen grote gangenstelsels graven.  

Een mol vangen

Hoe verjaag je mollen is één ding, maar om de mollen helemaal weg te krijgen kan je de mol natuurlijk ook proberen te vangen. Dit blijkt vaak wel een lastige opdracht omdat er veel geduld voor nodig is. Om dit te laten lukken moet je boven de grond wachten totdat de mol uit zijn hol komt. Als dit gebeurd moet je zorgen dat je hem geheel uit de grond schept. Hierdoor voorkom je dat de mol snel een weg terug vindt. Wel is het handig om een grote emmer bij de hand te hebben, zodat de mol direct vastzit. Daarnaast zijn goede handschoenen geen overbodige luxe mocht je de mol op willen pakken en in de emmer leggen. Mollen kunnen scherpe tanden hebben dus wees voorzichtig. Een gespecialiseerd bedrijf inhuren is natuurlijk ook altijd een optie.

Related posts