Alles wat je moet weten over geiten yoga

Je hoort het goed, “geiten yoga”. En ja, dit is daadwerkelijk yoga met echte levende springende geiten. Het wordt gezien als een extra rustgevende factor tijdens yoga oefeningen omdat je één bent met de natuur. Vaak zijn de lessen buiten, echter zijn er ook plekken waar ze binnen een klas geiten yoga geven. Je zal na het lezen van de eerste zinnen ongetwijfeld wat vragen hebben. In dit blog gaan we door drie basis vragen heen om zo een beeld te krijgen van dit nieuwe fenomeen. Het ontstaan, wat gebeurt er tijdens een les en waar worden de lessen gegeven.

Het ontstaan van Yoga met een geit

Geiten yoga is een van de vele soorten yoga die er op dit moment zijn. Yoga bestaat al een tijd en is “oud” geworden. Dit is dan ook de reden dat mensen het concept yoga op de schop nemen en er hun eigen twist aan geven. Zo heb je bijvoorbeeld float yoga. Hierbij lig je met een groep in het water en doe je alle yoga oefeningen terwijl je blijft drijven. Dit zou moeten zorgen dat je jezelf een stuk lichter voelt en zo wat meer rust creëert tijdens de oefeningen. Ook bestaat er bier yoga. Als je filmpjes opzoekt van bier yoga zie je dat iedereen 1 of 2 glazen bier vast heeft en tegelijkertijd allerlei yoga oefeningen uitvoert. Uiteraard is er tussen de oefeningen door een “drinkpauze”. Zo zijn er nog een heleboel andere varianten verzonnen op het klassieke yoga en is geiten yoga één van deze varianten, en dat is simpelweg ook waar het ontstaan is.

Wat gebeurt er tijdens een les

Allereerst krijg je een stukje uitleg over de geiten. Vaak hebben alle geiten een naam en variëren ze van jong tot oud. De instructeur zal in het kort uitleggen wat de bedoeling is en het gevoel wat er zou moeten gaan ontstaan tijdens de les. Het schijnt dat bij aanraking met de geiten het hormoon oxytocine vrijkomt. Ook bekend als het “knuffelhormoon”. Je lichaam zal zich sneller ontspannen en dus ook sneller de yogaoefeningen oppakken. Tijdens de les lopen de geiten rustig door de klas heen en zullen sporadisch tijdens de oefeningen op je klimmen of lekker onder je kruipen. Vaak zijn deze lessen niet in hele grote groepen. Mede ook omdat het nog niet super populair is maar natuurlijk ook om de rust te behouden tijdens de les.

Waar worden de lessen gegeven

In Nederland kan je bijvoorbeeld in het Amsterdamse bos naar een les geiten yoga. Ook zijn er verschillende boerderijen verspreid in Nederland waar je de unieke tak van yoga kunt beoefenen. In Amerika zie je het veel op familie ranches. Die organiseren het dan zelf of huren een instructeur in om een les te geven op de ranch. In feite zou iedereen in Nederland die in het bezit is van geiten en een stukje grond geiten yoga kunnen aanbieden! Door de stijgende vraag en interesse naar gezond leven zal deze rage nog wel even voortduren.

Bekende personen en geiten yoga

Zoals misschien vele van jullie al weten heeft Kevin Hart een eigen kanaal What The Fit op Youtube. Hier gaat Hart met verschillende bekende mensen allerlei soorten sporten/bezigheden bezoeken om te laten zien waar je allemaal wel niet fit van wordt. Je voelt hem al aankomen. Ja, hij is met Khloé Kardashian een lesje “Goat Yoga” gaan volgen. In deze aflevering van What The Fit kan je zien hoe Hart de unieke variant van yoga beoefend. Bekijk hier onder de aflevering van Kevin Hart.

Related posts