Waar kun je origineel uit eten?

Origineel uit eten

Veel mensen willen graag origineel uit eten gaan. Bij de meeste restaurants is het principe uit eten gaan vrij standaard. Daarom hebben wij een aantal bijzondere locaties opgesteld waar jij op een originele manier uit eten kunt gaan!

Uit eten op een schip

Veel mensen verwachten bij uit eten gaan dat dit op de grond plaatsvind. Echter is het ook mogelijk om te dineren als je aan het varen bent. Een bekend voorbeeld is een cruiseschip waarbij je volledig in de watten wordt gelegd. Het dineren is hierbij meestal een onderdeel, maar doordat je aan het varen bent geeft dit wel een extra dimensie tijdens het uit eten gaan. Dit is per slot van rekening niet iets wat je iedere dag doet en dat maakt het vaak extra speciaal.

Uit eten in een trein

Naast een schip kun je ook origineel uit eten op andere plekken dan alleen op het water. Zo bestaat er in Rotterdam een restaurant dat zich bevindt in een trein. Hierbij maak je een reis terwijl je aan het dineren bent, waardoor je steeds een andere omgeving ziet.

Op een hoog punt

Sommige mensen zoeken graag de hoogte op. Er zijn daarom bizarre plekken waar je kunt dineren, zoals boven in een uitkijktoren. Dit zijn vaak plekken met een enorm mooi uitzicht omdat je op alles neer kijkt. Dit maakt het extra speciaal om hier te dineren. Verder zijn er ook andere hoge locaties te vinden, zoals een watertoren of boven op een berg/heuvel. Daarnaast is het zelfs mogelijk om uit eten te gaan in de lucht. Jazeker, terwijl jij in een luchtballon over het land heen vliegt kun je tegelijkertijd dineren. Nederland is overigens het enige land waar een bedrijf zoals dit bestaat, maar het levert sowieso een unieke ervaring op.

Sfeervolle locaties

De beleving is voor velen steeds belangrijker. Dit geldt ook bij een restaurant. Om meer beleving te ervaren kun je naar restaurants die hierin iets extra’s kunnen bieden. Zo zijn er restaurants op bijzondere plekken gebouwd. Denk aan een restaurant midden in een museum of een restaurant in oude fabriek. Hierdoor creëer je extra beleving doordat er een bepaalde sfeer aanwezig die gekoppeld is aan het restaurant.

In het donker dineren

Een andere manier om een bijzondere beleving te ervaren is door iets totaal ongebruikelijks te doen. In Amsterdam is er bijvoorbeeld een restaurant waar je in het donker kunt dineren. Dit is zeer ongebruikelijk, maar ook hier staat de beleving centraal. Het idee hierbij is dat je andere zintuigen leert gebruiken, want je ziet letterlijk niks. Mensen die in de bediening werken zijn vaak blind of slecht ziend. Je wordt hier naar je tafel gebracht, waar je vervolgens kunt gaan proberen te dineren zonder te zien wat er op je bord ligt. Dit is een bijzondere ervaring die je niet snel zal vergeten.

Related posts