Badkamertegels verven, een splinternieuw effect!

Badkamertegels verven

Wil jij de tegels van de badkamer vervangen, dan kun je er voor kiezen om de oude tegels te laten staan en deze te verven. In dit blogartikel lees je precies wat er allemaal speelt als je de badkamertegels gaat verven.

Wanneer de badkamertegels vervangen?

Er zijn meerdere momenten wanneer je de badkamertegels wilt vervangen. De meest voor de hand liggende reden is dat de badkamertegels die er al liggen niet naar wens zijn. Zo kan het zijn dat je graag een andere kleur tegels wilt hebben in de badkamer. Daarnaast kunnen de oude tegels beschadigd zijn, waardoor ze aan vervanging toe zijn. In dit geval is het verven van de meur minder interessant. Dit verschilt wel per schadegeval. Een andere kleur kan namelijk de schade minder zichtbaar maken, maar als er bijvoorbeeld een stuk tegel is afgebroken helpt een laagje verf niet meer.

Is het duur?

Het verven van de badkamertegels is niet gratis, maar het is een stuk duurder om alle tegels te vervangen. Eerst moeten dan namelijk de oude tegels verwijderd worden om vervolgens nieuwe aan te leggen. De goedkoopste optie is daarom om de bestaande badkamertegels te verven.

Wat heb je nodig om badkamertegels te verven?

In principe heb je alleen de verfspullen nodig om aan de slag te gaan. Het belangrijkste hierbij is de verfsoort die je gebruikt, hier worden namelijk vaak fouten gemaakt. Tegels die op de vloer liggen hebben een afwijkende verf nodig dan de tegels die voor de meur van de badkamer bestemd zijn. Het verschil zit hem in de slijtvastheid van de verf. Verf voor de vloertegels moet slijtvast zijn, omdat hier op gelopen wordt. Binnen de verfsoorten voor de meur zijn ook twee verschillende varianten verkrijgbaar. Een normale tegelverf en een 2 componentenverf. Het voordeel van de 2 componentenverf is dat deze tegen water kan, in tegenstelling tot de neutrale verf. Dit is zeker voor in een badkamer enorm van belang, aangezien water hier snel in aanraking kan komen met de tegels.

Wat te doen met de voegen?

Als je begint met het verven van de tegels, kom je er al snel achter dat het lastig is om de voegen niet te verven. Je kunt nu twee dingen doen, waaronder de voegen ook mee verven. Dit kost minder tijd, want hierdoor kun ja aan één stuk door verven. Wil je toch graag de voegen een andere kleur geven, dan is het aan te raden om deze later met een klein kwastje opnieuw te verven in een andere verfkleur. Doe dit uiteraard wel pas op het moment dat de tegelverf is opgedroogd. Verder kun je er ook voor kiezen om over de voegen heen te verven, maar dit kost veel tijd en is in de praktijk vaak erg lastig. Op het moment dat je hier een foutje maakt, ziet het er direct al niet strak meer uit.

 

 

Related posts