Thuissporten, 4 tips om er meer uit te halen!

thuissporten

Sport jij liever thuis dan in de sportschool? Ben je op zoek naar goede oefeningen om thuis uit te proberen? Lees dan deze blog! Hier krijg je 4 tips voor thuissporten, waardoor jij voortaan de deur niet meer uit hoeft om aan je beweging te komen!

Waarom is thuissporten moeilijk?

Thuissporten is op zichzelf niet moeilijk. Op het moment dat je thuis bent en de tijd hebt om te sporten is het maar een kleine stap om ook daadwerkelijk te beginnen. Toch vinden veel Nederlanders het lastig om te beginnen met thuissporten. Dit komt voornamelijk doordat je bij thuissporten aan niemand verantwoording af hoeft te leggen. Als niemand ziet dat jij een keer niet sport dan heeft dat ook geen directe gevolgen. Met een personal coach heb je altijd iemand die ingrijpt op het moment dat jij even geen zin hebt om te gaan sporten. Om dit probleem op te lossen is het een verstandig om iemand te vragen of hij/zij jou wil controleren. Als iemand naar je omkijkt ben je ook eerder geneigd om je te houden aan gemaakte afspraken. Je kunt zelfs een straf opleggen op het moment dat jij een keer niet gaat sporten. Op die manier is er meer reden om jezelf te bewijzen.

Touwtjespringen

Het lijkt misschien iets voor kinderen, maar touwtjespringen kan echt een goede work-out zijn. Met touwtjespringen train je de buikspieren, het onderlichaam, je armen en je benen. Het grote voordeel is dat je geen kostbare apparatuur in huis hoeft te halen, alleen een touw is voldoende. Dit is prima thuis te doen, maar zorg wel dat je voldoende ruimte hebt zodat je niet allerlei spullen raakt. Om gewicht te verliezen is touwtjespringen echt een goede oefening en daarnaast is dit ook goed voor de conditie.

Een hometrainer

Door een hometrainer aan te schaffen is het mogelijk om veel te fietsen zonder dat je de deur uit hoeft te gaan. Fietsen is enorm goed voor de beenspieren en kun je op deze manier ook thuis doen als het slecht weer is. Het excuus dat je niet hoeft te sporten als het regent is dus niet meer relevant door een hometrainer aan te schaffen.

Gebruik muziek

Om jezelf te helpen bij het bewegen kan muziek heel prettig zijn. Door nummers op te zetten waar jij snel van gaat bewegen, maak je het jezelf direct makkelijker en vaak ook een stuk leuker. Door jezelf te focussen op muziek terwijl je aan het sporten bent zorg je ervoor dat je minder bewust bent van het sporten. Veel mensen ervaren dit als prettig tijdens het sporten, dus probeer het vooral zelf eens uit!

Related posts