Hoe maak je je eigen automatische garagedeur?

Automatische garagedeur

Het lijkt misschien een makkelijke taak om de garagedeur open en dicht te doen, maar als het regent of als je net terug komt van je werk sta je hier niet op te wachten. In deze blog lees je daarom hoe je jou eigen automatische garagedeur maakt!

Waarom een automatische garagedeur?

Het kan wel eens voorkomen dat je de garagedeur vergeten bent dicht te doen als je weg bent van huis. Een garagedeur die automatisch dicht gaat zorgt ervoor dat je hier nooit meer over na hoeft te denken. Daarnaast biedt het een hoop gemak als je de auto niet uit hoeft te stappen om de deur open te maken.

Wat heb je nodig?

De lineair Z-wave Garage Door Controller is de manier om de garage automatisch mee te bedienen. Deze bestaat uit twee verschillende kastjes die te koppelen zijn aan je mobiele telefoon waardoor het openen van de garagedeur nog nooit zo makkelijk is gegaan.

Hoe werkt het?

In de garage moet het kastje worden verbonden met een stopcontact, aangezien deze gekoppeld staat met de opener van de garagedeur. De garageopener is vervolgens te monteren aan de deur van de garage. Dit verschilt per garagedeur, maar meestal gaat dit via de metalen rails of de schroefgaten. Ook is er een lampje aanwezig die oplicht op het moment dat de deur wordt geopend met een mobiele telefoon. Verder is er een sensor aanwezig waarmee gecheckt kan worden of de deur open of dicht is. Op die manier kun jij op de app van kilometers afstand aflezen of je garagedeur open of dicht is.

De app

Met de app kun jij de deur openen en sluiten, maar er is meer mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld ook vaste tijden aangeven wanneer jij wilt dat de deur open moet gaan. Uiteraard moet de telefoon wel verbonden zijn aan het internet, maar dit moet voor de meeste Nederlanders geen probleem zijn. Tevens is een tablet ook mogelijk om de garage mee te bedienen.

Wat kost het?

Het gehele pakket is te koop voor 86 euro op Amazon, waar alles bij zit. Bedenk wel dat dit een luxe product is, waardoor het niet verstandig is om dit te kopen als je krap bij kas zit. Wel is het een leuke technische gadget om te hebben, waarmee je zeker indruk kunt maken!

Related posts