LED lampen – Welke passen het beste in een kantoor?

U heeft ongetwijfeld gehoord van de vele voordelen van het gebruik van LED-lampen in plaats van normale gloei- of halogeenlampen. Veel kantoorgebouwen worden om een aantal redenen overgeschakeld naar LED lampen. Waaronder kosten, efficiëntie en kwaliteit. Maar hoe weet u wat goed is voor uw kantoor?

Waarom gebruik maken van LED lampen in een kantoor?

LED lampen gebruiken een stuk minder stroom (ongeveer een besparing van 80%) dan een halogeen lamp. Hierdoor ontstaat er een significante daling in de energiekosten voor het bedrijf. Daarnaast hebben LED lampen amper onderhoud nodig en kunnen tot 10 jaar meegaan met constant gebruik binnen het kantoor. Ze hebben een levensduur van ongeveer 50.000 uur. Dit betekent dat je dus bijna nooit een LED lamp hoeft te vervangen.

Welk soort LED lampen zijn het populairst in een kantoor?

Tegenwoordig hoeft u geen TL-buizen meer te gebruiken voor het verlichten van uw bedrijfspand of kantoor. LED lichtpanelen zorgen er voor dat u wel de verlichting heeft, maar een modernere uitstraling. De nieuwste LED lichtpanelen vervangen snel de typische TL-buizen (waar overigens ook LED varianten van bestaan, namelijk LED T8 TL Buizen) in kantoren en commerciële gebouwen. Dit zijn de vierkante of rechthoekige spaarlampen. Deze zijn ideaal voor montage in verlaagde plafonds. Andere favorieten zijn onder meer de LED downlights. Deze hebben schijnwerpers die flecks gesneden glas gebruiken om een glinster effect te creëren. Waarbij het licht mooi weerkaatst op oppervlakken of objecten. Deze zijn perfect voor bedrijfsomgevingen en allerlei soorten kantoren.

LED downlights:

LED Lampen kantoor

Als de ruimte en de installatie het toe laat dan zijn inbouwspots het allermooiste om te gebruiken. LED inbouwspots zijn ook erg populair in kantoorgebouwen, omdat ze vlak met het plafond kunnen worden gemonteerd. Hierdoor ontstaat een mooi en modern profiel. Ook kunnen LED inbouwspots op specifieke doelen afgesteld worden en dus bepaalde elementen of objecten oplichten.

Voor welke LED lamp ook de keuze gaat vallen? Check wel goed dat de lampen van professionele kwaliteit zijn voor een optimale prestatie! Een aanrader voor professionele LED lampen is INTOLED.

Related posts