Jumpsuit of zomerjurk? De perfecte vakantie outfits

De zomer is begonnen! Tijd voor een heerlijk zomerjurkje of een jumpsuit. Het is weer zover, heerlijk uitwaaien op de Nederlandse stranden of het verder opzoeken met een waanzinnige vakantie. Of je nou gaat genieten van de Nederlandse strandstoelen of dat je een ander klimaat opzoekt, één ding is zeker: een nieuwe zomeroutfit wil je sowieso hebben!

Zomerjurk of Jumpsuit

Zit je te twijfelen tussen een zomerjurk of een jumpsuit? Waar hou je dan rekening mee bij je afweging? Wat is handig als je actief je dag doorbrengt of juist tot laat buiten zit? Het is natuurlijk heerlijk en eenvoudig om een zomerjurk aan te trekken als je bijvoorbeeld naar het strand gaat, bikini eronder en gaan. Het voordeel is dan ook meteen dat je niet met je zanderige voeten door je broekspijpen moet.

Toch is een korte jumpsuit, of playsuit ideaal voor een actievere dagbesteding. Ga je naar een stadje of een stuk lopen in de natuur? Dan is de jumpsuit dé keuze voor jou.  Als je tegen de avond zin hebt om lekker op een terrasje of bij een strandtent te gaan zitten dan is het prettig om bedekte benen te hebben. Hierbij is een lange zomerjurk de snelste keuze, maar vergeet ook niet de jumpsuits met lange pijpen. Als er dan een iets koeler avond-briesje waait zit je er in ieder geval lekker comfortabel en warm bij!

zomerjurk jumpsuit

Prijsverschil

“Voor mijn gevoel zijn jumpsuits veel duurder dan een simpel zomerjurkje.” Nee hoor! Als je gaat zoeken naar jumpsuits kan je bijvoorbeeld uitkomen bij het merk Studio Anneloes. Dan heb je voor de prijs van een simpel zomerjurkje ook een jumpsuit. Het prijsverschil is tegenwoordig amper meer van toepassing, als je goed zoekt zijn er onwijs veel mogelijkheden.

Waarom ook niet?!

Er komt een heerlijke zomer aan, wat natuurlijk de ideale gelegenheid is om je garderobe uit te breiden. Mede omdat een zomerjurk én jumpsuit ideaal zijn voor verschillende zomerse gelegenheden, zouden wij onze garderobe lekker uitbreiden met beide. Dan heb je een goede afwisseling om modieus de zomer door te komen! Neem een kijkje op Mitch.nl, een aan te raden webshop en surf lekker rond!

jumpsuits

Tip: Bekijk ons Instagram account voor meer inspiratie.

De oorsprong van de Jumpsuit

Het was oorspronkelijk een uit één stuk bestaand, beschermend pak, dat parachutisten gebruikten tijdens de sprong. Hier komt de naam (letterlijk: springpak) vandaan. Ook autocoureurs gebruiken een speciaal jumpsuit, waarin brandwerende weefsels zijn verwerkt. Vanaf de jaren ’60 van de 20e eeuw werd het populair in de popcultuur. Diverse artiesten betraden het podium in een jumpsuit van zwart leder, terwijl personen als Elvis Presley zich uitdosten in fantasierijke kostuums die op het jumpsuit waren gebaseerd. Vooral in de jaren ’80 van de 20e eeuw kwamen op de jumpsuit gebaseerde broekpakken, met name voor dames, in de mode. Ook in latere periodes kwam dit soort kleding regelmatig weer in het modebeeld terecht. (bron: wikipedia)

Related posts