Hoe maak je je tuin winterklaar?

Veel mensen weten niet zo goed hoe ze het beste hun tuin winterklaar moeten maken. Hoe kun je nou je tuin het beste beschermen tegen de vorst en de winterkou? Lees dan snel hieronder verder!

Wanneer maak je je tuin winterklaar?

De beste tijd om je tuin winterklaar te maken is het als de grond die in je tuin ligt nog niet bevroren is en het weer buiten nog niet te koud is. Dit is meestal in oktober en soms ook nog wel begin november. Dus wees er op tijd bij!

Hoe begin je de tuin winterklaar te maken?

Veel mensen weten niet zo goed waar ze moeten beginnen als ze hun tuin winterklaar willen maken. Het is heel erg simpel. Begin bij de basis in je tuin. De basis van je tuin bestaat bij de meeste tuinen uit grond, gras en tegels. Begin met de grond in je tuin te spitten en te bemesten. Hierdoor voorkom je dat de aarde vast gaat zitten en hard word. Ook voorkom je dat de aarde minder vruchtbaar gaat worden.

Hoe bescherm je je planten het beste tegen vorst?

Er zijn heel veel planten die niet tegen de vrieskou kunnen. Het is hierdoor heel erg belangrijk dat je deze planten goed beschermd tegen de kou. Je kunt planten en bomen goed beschermen met een speciale beschermfolie. Bij planten kun je deze beschermfolie het beste rondom de stam van de plant neerleggen, dit geeft bescherming voor de wortels. Bij bomen leg je deze op de grond rondom de stam. Planten in een pot zijn het meest gevoelig voor vorst en kou, deze lopen het grootste risico op wortelschade. Maar hoe kun je nou planten in een pot het beste beschermen? Dat kan door potten te isoleren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor bubbeltjesfolie, dit werkt het beste bij ronde potten. Zorg wel dat de onderkant van de pot open blijft zodat het water goed afgevoerd kan worden. Op deze manier bescherm je de planten tegen de vorst.

Bescherm je gazon

Je wilt natuurlijk het hele jaar door genieten van je gazon. Het is niet heel moeilijk om je gazon te beschermen in de winter. Belangrijk is dat je alle bladeren weg harkt van je gazon. Het gras op je gazon groeit ongeveer tot en met oktober. Het is belangrijk dat je deze nog één keer maait tot ongeveer 3 cm hoog. Sneeuw kan je gewoon op je gazon laten liggen.

Bescherm je vijver

Als je een vijver hebt is het handig om deze ook winterklaar te maken. Het is belangrijk dat je allereerst alle doden vijverplanten uit de vijver haalt. Plaats een beschermnet voor planten over de vijver heen. Het is ook handig om een luchtpomp in je vijver te plaatsen, hierdoor voorkom je dat de vijver helemaal dicht gaat vriezen. Mochten er vissen in de vijver aanwezig zijn helpt het plaatsen van een luchtpomp ook mee met het verhogen van het zuurstofgehalte in het water. Wat goed is voor de vissen.

Related posts