Alles wat je moet weten over houten jaloezieen

Houten jaloezieen zijn populairder dan ooit. In bijna elk huis is wel een jaloezie te vinden. Niet zo heel gek ook, want ze zijn heel trendy, stijlvol en als je het allemaal goed uitzoekt ook nog prima voor het budget. Toch zijn er nog een aantal zaken die jij over het hoofd hebt gezien voor houten jaloezieen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

Het materiaal waar houten jaloezieen van gemaakt worden

De meeste houten jaloezieen worden gemaakt van lindehout. Dit type hout is bewerkelijk, dun, sterk en van goede kwaliteit. En een pluspunt: het is ook nog goedkoop! Maar vraag wel altijd even na bij de webshop/winkel/leverancier hoe dit hout is gewonnen. Je wil natuurlijk geen jaloezieen in huis hebben hangen die voor een habbekrats en in slechte omstandigheden worden omgezet tot jaloezieen. 

Luxere houten jaloezieen worden in de meeste gevallen gemaakt van Abachi hout. Daar zit ook een duidelijke nerfstructuur in, die bij de lindehout jaloezieen niet te zien is. Je betaalt er wel wat meer voor, maar dan heb je ook wat! En relatief nieuw op de markt zijn bamboe jaloezieën, die gemaakt worden van – de naam zegt het al – bamboe. Deze horizontale lamellen zijn nog dunner, waardoor het pakket (de bovenbak en alle lamellen in opgetrokken toestand) een stuk kleiner is. Perfect voor montage bij deuren, kiepkantelramen of gewoon voor standaard ramen. 

Isolerende werking

Naast een warme sfeer zorgen deze jaloezieen ook echt voor warmte! Deze vorm van raamdecoratie heeft namelijk een isolerende werking. Wist je namelijk al dat er 20 tot 30% aan (gestookte) warmte verloren gaat via de ramen?! Doordat het volledige raam bedekt wordt door de lamellen, kan de warmte moeilijker via het raam ‘ontsnappen’. Je hoeft ze daar niet direct voor dicht te doen, maar een gesloten jaloezie houdt de warmte wel extra goed tegen. Jaloezieen zijn dus even een investering, maar zorgt er uiteindelijk wel voor dat je extra kunt besparen! 

Geschikt voor alle ramen in huis!

De woonkamer, keuken, kantoor aan huis of de slaapkamer? Jaloezieen zijn geschikt voor elke ruimte in huis! Ook zeker voor in de slaapkamer! Door de jaloezie af te werken met ladderband, komt er geen licht meer door de ponsgaten. Zo wordt je niet al om 6 uur ‘s ochtends gewekt in de lente en zomer. Wel zo fijn, toch?! En voor in de rest van het huis zijn houten jaloezieen ook een perfecte toevoeging. Sfeervol, knus, strak, modern en toch warm. Een houten jaloezie heeft het allemaal! 

Related posts