Eten voor het sporten, wat moet je eten?

Eten voor het sporten

Veel Nederlanders gaan in de avond sporten nadat ze gegeten hebben. Maar is dit wel verstandig of kun je beter niet gaan sporten vlak na het eten? En wat is verstandig om te eten? In deze blog krijg je het antwoord op deze vragen!

Eten vlak voor het sporten

Veel eten voordat je gaat sporten staat bekend als een slecht idee. Dat komt omdat je lichaam ook het voedsel moet verteren. Als je tegelijkertijd gaat sporten is het moeilijker voor je lichaam om het eten te verteren en kan het sporten ook een stuk moeilijker worden. Daarnaast kunnen er in het slechtste geval maagklachten opkomen. Toch is het eten wel belangrijk, want voor het sporten heb je nu eenmaal een hoop energie nodig. Wel zijn er bepaalde etenswaren die verstandig zijn om te eten als je gaat sporten. Deze zijn als volgt:

Banaan of appel

Een gezonde energie boost kun je krijgen door simpelweg een banaan of een appel te eten. Het nadeel van dit fruit is dat ze heel snel verbranden. Daardoor is het maar een tijdelijke energie boost. Toch kan een banaan of appel enorm helpen als je dit voor het sporten eet.

Ei op toast

Dit is perfect om een paar uur voor het sporten te eten. Er zitten namelijk een hoop koolhydraten in toast waar je veel energie van krijgt. Daarnaast zit het ei vol met proteïne waardoor je klaar bent om te gaan sporten. Het voordeel hiervan is dat je hier meer energie van krijgt dan van een banaan of een appel, maar tegelijkertijd niet te veel eet. Dit is een perfecte balans om mee te gaan sporten.

Havermout

Havermout is ook een goede optie voor het sporten. Het zit namelijk vol met granen waardoor je veel energie krijgt om te gaan sporten. Daarnaast is het vrij gemakkelijk om een havermout klaar te maken. In het beste geval neem je de havermout een uur voordat je begint met sporten. Op die manier merk je het meeste effect.

Neem Yoghurt

Yoghurt zit vol met proteïne waardoor het ideaal is als je zware oefeningen doet waarbij je spieren moeten herstellen. Yoghurt is daarnaast zeer makkelijk om te eten en is een erg gezond en een natuurlijk product. Let wel op welke yoghurt je koopt. Tegenwoordig worden er steeds meer dingen aan producten zoals yoghurt toegevoegd. Dit wil je voorkomen, want meestal zijn dit suikers of kleurstoffen. Zorg daarom dat je in de supermarkt een gezonde keuze maakt.

 

Related posts