Een waanzinnig kantoor inrichten

Werk je op dit moment veel thuis? Dan kunnen we ons goed voorstellen dat je een fijn plekje wilt inrichten in huis waar je lekker kunt werken. Maar hoe richt je nu een kantoor in huis goed in? Waar moet je op letten en welke dingen zijn onmisbaar? In dit artikel geven we je graag een aantal tips hoe je thuis een waanzinnig kantoor kunt inrichten

Een ergonomische werkplek

Uiteraard is het erg belangrijk dat je de werkplek zelf van alle gemakken voorziet. Zorg in ieder geval dat je een bureau en bureaustoel hebt. Dit is namelijk enorm belangrijk voor jouw lichamelijke houding. We zien dat veel mensen aan een eettafel werken of zelfs op de bank! Echter is dit lichamelijk onwijs slecht voor je. Je neemt geen goede houding aan en op den duur zal je merken dat je last krijgt van je rug en schouders. Zorg dus voor een goed bureau en een bureaustoel die op jou zijn ingesteld. Werk je op een laptop? Zorg dan dat je een losse muis, toetsenbord en beeldscherm hebt. Dit werkt namelijk veel prettiger dan op zo’n kleine laptop.

De juiste verlichting

Daarnaast is het ook belangrijk dat je het kantoor van de juiste verlichting voorziet. Als je in een te donkere kamer werkt is dit slecht voor je ogen. Het beeldscherm geeft namelijk veel licht af en als de omgeving dan te donker is, zal je last krijgen van jouw ogen. Zorg dus voor goede verlichting. Je kunt dit bijvoorbeeld regelen door een goede plafondlamp en eventueel nog een extra bureaulamp.

Geef het wat sfeer

Een kantoor is om te werken, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je het ook belangrijk vindt dat het een gezellige plek is. Een waar je positieve vibes van krijgt en waardoor je zin hebt in de werkdag. Om meer sfeer aan te brengen kun je bijvoorbeeld een kleurtje op de muren doen, een mooi schilderij ophangen en hier en daar wat planten neerzetten. Planten geven je trouwens nog meer energie om te werken! Wellicht, als je de ruimte ervoor hebt, is het ook leuk om een hoekje in het kantoor te maken waar je even kunt relaxen. Een klein bankje of een fijne forteuil. Vind je het lastig om privé en werk van elkaar te scheiden nu je thuis werkt? Dan kan het helpen om een kaarsje te branden. Deze kaars staat symbool voor de werkdag. Is de werkdag voorbij? Dan blaas je de kaars uit en doe je de deur van het kantoor dicht. Morgen weer een dag!

Succes!

We hopen dat je iets gehad hebt aan de tips in dit artikel en wensen je veel succes bij het inrichten van jouw thuiskantoor! Ben je het thuiswerken helemaal zat? Kijk dan eens naar een bedrijfsverzamelgebouw bij jou in de buurt om te kijken of je wellicht daar een kantoorruimte kunt huren.

Related posts