Een vijver bouwen in de tuin

Een mooie vijver in de tuin kan een goede manier zijn om niet alleen je tuin mooier te maken, maar ook om een ​​plekje te bieden waarvan je kunt genieten. Dat is de reden waarom er veel mensen zijn die een vijver in hun tuin willen bouwen. Een vijver aanleggen is echter geen gemakkelijke opgave. Het gaat niet alleen om het graven van een gat en er wat water in gieten. Er zijn veel dingen waarmee rekening moet worden gehouden bij het bouwen van een vijver, van de grootte tot de diepte ervan en zelfs andere details, zoals de vijverfolie die moet worden gebruikt. Dus, hieronder volgen enkele dingen waarmee je rekening moet houden wanneer je een vijver in de tuin gaat bouwen.

Bepaal de grootte van de vijver

Ten eerste hangt de grootte van de vijver af van waar je hem voor wilt gebruiken. Wil je er vissen in? Of wil je gewoon wat water om naar kijken? De grootte moet dus worden bepaald zodra je weet wat je met de vijver wilt doen. Uiteraard bepaalt de grootte van de vijver ook de maat van de te gebruiken vijverfolie.

Denk aan de vorm van de vijver

Het tweede om te overwegen is de vorm van de vijver. Is hij vierkant, rond of heeft hij een andere vorm? Vijvers  in een onregelmatige vorm zijn vaak erg leuk omdat je er verschillende soorten en maten planten en rotsen omheen kunt hebben. Deze vijvers kunnen een tuin ook interessanter maken, omdat vijvers met een andere vorm dan de standaard vormen een goed contrast vormen met hun omgeving.

Bedenk hoe diep de vijver moet zijn

Het derde waar je aan moet denken bij het bouwen van een vijver, is hoe diep deze moet zijn. Dit hangt af van welke vissen je in je vijver wilt hebben en waar ze gewoonlijk leven. Als je bijvoorbeeld zowel goudvissen als koivissen wilt, dan moet je je vijver waarschijnlijk minimaal 1 meter diep maken, zodat er voldoende water is voor beide soorten vissen. Als je dan wat decoratieve objecten toevoegt, zoals kleine standbeelden, boomstammen of zelfs stenen, wordt je vijver echt interessant en zullen mensen er niet omheen kunnen te gaan kijken als ze langskomen.

 

Related posts